Ми у Facebook
25.01.2020, 17:30

Чим прославилася Великомучениця Тетяна?

фото з dt.ua.

Свята мучениця Тетяна жила у Римі на початку ІІІ століття, під час особливо жорстоких гонінь на християн, та понесла мученицьку смерть за віру в Господа нашого Ісуса Христа.
Батько таємно виховав святу Тетяну християнкою. Досягнувши повноліття, вона прийняла рішення не виходити заміж та повністю присвятити себе служінню Господеві. Живучи доброчесно свята діва допомагала при храмі, доглядала хворих та підтримувала нужденних. Її служіння тривало недовго – святу Тетяну схопили і кілька днів піддавали тортурам, з яких вона виходила неушкодженою, радісною та сповненою Божественної благодаті. Її невпинна молитва була почута Спасителем та супроводжувалася багатьма чудесами. Побачивши їх, кати самі каялися і приймали Христову віру. Проте, коли тортури вичерпалися, святу стратили разом з її батьком.


Зображення з facebook.com/Orthodox.in.Ukraine
Зображення з facebook.com/Orthodox.in.Ukraine


Нехай приклад святої Тетяни нагадує нам, що прощати своїх ближніх, навіть тих, хто пішов хибним шляхом, – це перевага сильної духом людини. Такою силою Господь наділяє кожного, хто твердий і непохитний у вірі в Нього.

Про це йдеться на сторінці Православної Церкви України у мережі Фейсбук.





На правах реклами