Ми у Facebook
28.01.2020, 17:22

У Києві не виявили коронавірусу з Китаю, - КМДА

зображення з ms.detector.media

У столиці не виявили жодного випадку нового коронавірусу 2019-nCoV. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час брифінгу.
«Місто повністю готове і технічно, і технологічно надавати кваліфіковану медичну допомогу. Звертаюся до киян із проханням не займатися самолікуванням і при виявленні симптомів захворювання звертатися до сімейного лікаря телефоном, аби знизити рівень поширення хвороби», – закликав Микола Поворозник.

Він нагадав, що Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оновила рекомендації щодо спалаху нового коронавірусу 2019-nCoV. Наразі основними клінічними ознаками та симптомами, про які повідомляли у зв’язку із новим коронавірусом, є гарячка, утруднене дихання та рентгенограма грудної клітки, що показує двосторонні інфільтрати легень.

Коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, які можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до Близькосхідного дихального синдрому (MERS) та тяжкого гострого респіраторного синдрому (ГРВІ). У разі появи симптомів, що свідчать про гострі респіраторні захворювання до, під час подорожі або після неї, мандрівникам рекомендується звернутися до лікаря та поділитися історією подорожей з ним.

Стандартні рекомендації ВООЗ для широкої громадськості щодо зменшення впливу та передавання цілої низки хвороб передбачають гігієну рук та практику безпечного харчування:

часто мийте руки з милом чи обробляйте дезінфекційними засобами;
під час кашлю та чхання прикрийте рот і ніс зігнутим ліктем чи одноразовою серветкою, після чого викиньте серветку та вимийте руки;
уникайте близького контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;
якщо у вас підвищена температура тіла, кашель і утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте його про свої попередні подорожі;
у разі відвідування базарів у регіонах, де зараз фіксують випадки появи нового коронавірусу, уникайте безпосереднього незахищеного контакту з живими тваринами та поверхнями, що контактують із тваринами;
уникайте споживання сирих тваринних продуктів і страв без належної термообробки, обережно поводьтеся із сирими м’ясом, молоком чи органами тварин, щоб уникнути перехресного забруднення.

Поради щодо скринінгу в країнах без передавання нового коронавірусу.

Під час теперішнього спалаху коронавірусу 2019-nCoV більшість випадків хвороби в аеропортах було виявлено саме завдяки температурному скринінгу. Замірювання температури слід супроводжувати повідомленнями, спрямованими на підвищення обізнаності серед мандрівників про ознаки та симптоми захворювання, а також на заохочення повідомляти медпрацівників про історію подорожей.

Округам, які здійснюють температурний скринінг, рекомендовано створити належний механізм збирання та аналізу даних.

Органи громадського здоров’я мають посилити співпрацю з операторами авіакомпаній для управління випадками на борту літака та звітування у разі виявлення мандрівника із симптомами респіраторних захворювань.

Про це повідомляє прес-служба КМДА

Нагадаємо, що перед цим з’явилася інформація про те, що коронавірусу з Китаю немає в Україні. Українцям радять відмовитись від поїздок до Китаю





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ