Ми у Facebook
18.02.2020, 16:37

Невдала атака бойовиків на українські позиції: хроніка початку загострнення на Сході

фото з prm.ua

Сьогодні, 18 лютого, ворожі збройні формування вирішили знахабніти остаточно й піти у наступ. Перед цим наші позиції регулярно обстрілювали. Ось короткий опис попередніх подій.
4 лютого збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстрілював наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів.

Через два дні, 6 лютого, збройні формування Російської Федерації 4 рази порушили режим припинення вогню. По українських позиціях гатили із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

14 лютого стало відомо, що керівник БФ "Мир і КО" Мирослав Гай в ефірі Прямого заявив про те, що постійного затишшя немає, що постійно тривають обстріли, а майбутня перспектива розведення військ не піднімає їхній дух, бо вони розуміють наявні загрози.

Мирослав Гай підкреслив, що військові виконають наказ як і про відведення військ, так і про наступ, якщо буде відповідний наказ.



Відео належить телеканалу Прямий.

"Але, звичайно, розведення морального духу в Збройних силах, принаймні у тих, з ким я спілкувався, не піднімає. Тобто люди розуміють загрози. Обстріли не припиняються", - наголосив Мирослав Гай.

Ветеран та громадський діяч посилаючись на місцевих мешканців і військових, заявив, що обстріли відбуваються щоденно по всій лінії фронту.

І от сьогодні, 18 лютого, збройні формування Російської Федерації атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний.

Окупанти вели обстріли по нашим захисникам із забороненого Мінськими угодами озброєння. Ворог застосовував міномети калібру 120 мм. Також противник вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Під вогневим прикриттям російські окупанти перейшли до активних наступальних дій та здійснили спробу просування через лінію розмежування.

Підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну вогневу відповідь противнику та утримали повний контроль над ситуацією.

Ворог запросив режим тиші, аби забрати вбитих та поранених.

ЧИТАЙТЕ ДЕТАЛЬНІШЕ:

Захисників України обстріляли 12 разів

Бойовики продовжують обстрілювати українські позиції

Ворог регулярно гатить по українських позиціях

Ветеран та громадський діяч заявив, що припинення вогню на сході немає

Окупанти атакували українських військових, є жертви

Після спроби наступу, бойовики попросили "режим тиші"





На правах реклами