Ми у Facebook
01.03.2020, 08:00

Виявити коронавірус за 15 хвилин: в Україну надійдуть швидкі тести

В Україну прибудуть швидкі тести на виявлення коронавірусу. Про це повідомив заступник міністра Віктор Ляшко під час пресбрифінгу.

“З 10 березня ми очікуємо надходження у наші лабораторії швидких тестів на виявлення коронавірусу. Швидкі тести відрізняються від тест-систем тим, що вони можуть використовуватися навіть поза межами лабораторії. Безпосередньо у ліжках хворого забирається біологічний матеріал, і лікар за 15 хв може виключити або встановити діагноз. Звичайно, швидкі тести потребуватимуть подальшого підтвердження у лабораторії, проте вони можуть оперативніше визначати подальшу тактику поводження з хворим”, - зазначив Віктор Ляшко.

Крім того, продовжується проведення температурного скринінгу на прикордонних пунктах пропуску та в аеропортах. Вчора в міжнародному аеропорті Бориспіль після посадки літака була ізольована іноземна громадянка з симптомами ГРВІ. Екіпаж повідомив, що вона весь політ приймала ліки, в тому числі жарознижувальні. Лікарі прийняли рішення ізолювати іноземну громадянку в Олександрівську лікарню міста Києва та провести тестування.

Також вчора в Івано-Франківську була госпіталізована жінка, яка 24 лютого прибула з Італії. У пацієнтки була підвищена температура, кашель та інші ознаки гострого вірусного захворювання. Проведення тесту на грип дало негативний результат. Жінка перебуває в інфекційній лікарні. У неї було здійснено забір зразків з подальшим їх направленням на дослідження в лабораторію ЦГЗ.

Нагадаємо, що у п’яти українців за кордоном діагностовано нову коронавірусну інфекцію. Четверо людей в Японії та одна українка знаходиться в Італії. Наразі всі перебувають в інфекційних відділеннях.

По всій Україні у визначених медичних закладах відбудуться навчання (симуляційні вправи) на випадок фіксації коронавірусу. Буде проведено оцінку готовності лікарень та порівняння із тим, що повідомляли регіони.

Результати медичного огляду у Нових Санжарах 28 лютого – ні в однієї людини із евакуйованих не виявлено ознак гострих респіраторних захворювань.





На правах реклами