Ми у Facebook
03.03.2020, 14:00

Що зміниться у березні 2020: пенсії, тарифи, перехід на літній час

Фото ілюстративне

Новий місяць принесе нововведення та зміни. Чого чекати у березні?

ПЕРЕРАХУЮТЬ ПЕНСІЇ


У березні 2020 року відбудеться черговий перерахунок пенсійних виплат. Тоді будуть проіндексовані виплати, які розраховували, виходячи з показника середньої зарплати по країні 3764,40 грн, пишуть "Факти”. Це торкнеться:
-страхових пенсій, призначених відповідно до Закону
"Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”
(за віком, по інвалідності, у зв’язку з втратою годувальника, за вислугу років);
-пенсій військовослужбовців строкової служби, призначених відповідно до Закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".
-пенсій “чорнобильцям”-ліквідаторам, призначених за Законом "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", і розрахованих, виходячи з показника середньої зарплати по
країні за 2006 рік – 928 грн 81 коп.

Важливо пам’ятати, що доплати за індексації – не одноразові, вони збільшать пенсійну допомогу на цілий рік, аж до березня наступного року. Але дадуть їх не всім.
Не передбачені доплати тим, хто отримує максимальні пенсії, соціальні пенсії, для нарахування яких взагалі не було стажу й заробітної плати, і всі види спецпенсій, нарахування яких вже скасовано (але у тих, кому їх дали свого часу, вони залишилися – це держслужбовці, прокурори, судді, помічники народних депутатів, наукові співробітники).

ЗМІНЯТЬ ТАРИФИ


Ціна на газ для промисловості у березні знизиться на 15%. Нафтогаз із 1 березня знижує ціни на “блакитне паливо” для промислових споживачів та інших суб’єктів господарювання залежно від умов постачання на 12-15% – до 3 981-4606 грн/тис. кубометрів (без ПДВ та витрат на його транспортування). Зокрема, ціна на газ для споживачів, які використовують від 50 тис. кубометрів газу на місяць, у разі відсутності боргів та на умовах передоплати, встановлена на рівні 4777,2 грн, на умовах оплати за фактом поставки – 5527,2 грн/тис. куб. м. Підприємства, які споживають до 50
кубометрів, ціна газу складе 5 527,2 грн/тис. куб. м.

Нагадаємо, у лютому Нафтогаз знизив ціну на газ для промисловості на 14-15%, інформує пресслужба компанії Нафтогаз.

Стаціонарний телефон. Із 1 березня 2020 року "Укртелеком" підвищує абонентську плату за стаціонарний телефонний зв'язок. Дані про нові тарифи опубліковані на офіційному сайті компанії. Так, тарифи "Домашній безлімітний" та "Домашній базовий" будуть підвищені на 24%. Вартість послуги за тарифом "Домашній безлімітний" з 1 березня складе 123 грн на місяць (раніше було 99 грн), "Домашній базовий" – 117 грн на місяць (раніше 4 грн). Тарифи "Простий" і "Простий мінімальний" будуть підвищені на 10%: з
65,14 до 71,65 грн на місяць за тарифний план "Простий мінімальний" і з 67,10 грн до 73,81 грн на місяць за "Простий" .

Радіоточка. Крім того, "Укртелеком" з 1 березня підвищує вартість послуги проводового радіомовлення (у народі “брехунця) Якщо з 1 січня плата за радіоточку становить 35 грн, то з 1 березня вона буде підвищена до 45 грн, а послуга перевстановлення радіоточки з однієї кімнати в іншу підвищиться з 35,22 до 60 гривень.

10 ВИХІДНИХ


Перший місяць календарної весни буде щедрим на вихідні – у березні українці відпочиватимуть 10 днів. Окрім звичайних субот і неділь місяця нас очікує додатковий вихідний. Оскільки Міжнародний жіночий день 8 Березня
припадає на неділю, то неробочим буде не тільки 7, 8 число, а й понеділок, 9 березня.

ПЕРЕХІД НА ЛІТНІЙ ЧАС

29 березня, в останню неділю першого весняного місяця, традиційно переходимо на так званий "літній" час (о 03:00 стрілки чи електронні покази годинників переводяться на 1 годину вперед – на 04:00).

Більше цікавих новин та корисної інфрмації читайте на сторінках газети "ОГО".





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ