Ми у Facebook
03.03.2020, 12:00

День народження Кобзаря: на Рівненщині вшанують великого Тараса

Естафети, виставки та челенджі у соцмережах – на Рівненщині тривають заходи з нагоди 206-ї річниці від дня народження Великого Кобзаря.
Зокрема, вже завтра, 3 березня, відбудеться передача Шевченківської естафети «Дорогами поета на Рівненщині» від Острозького для Гощанського району. Захід розпочнеться о 12.00 в районному будинку культури міста Острог.

Загалом Шевченківська естафета «Дорогами поета на Рівненщині» стартувала у 1989 році. Її ініціювала Рівненська обласна організація Національної спілки письменників України. Естафета проходить у районах, де в 1846 році побував Тарас Шевченко – Радивилівському, Дубенському, Здолбунівському, Острозькому, Гощанському та Корецькому.

У п’ятницю, 6 березня, у Рівному запрацює пересувна виставка «Шевченкові мотиви». Її можна побачити в обласному академічному українсько музично-драматичному театрі, відкриття об 11.30. Також у цей день в драмтеатрі заплановані урочистості за участю керівництва області, діячів освіти, науки, культури, представників релігійних організацій та громадськості. Початок о 12.00.

Флешмоб #мійКобзар у мережі Фейсбук організувало управління культури і туризму Рівненської ОДА. Дописувачам пропонують ділитися у соцмережах усім, що асоціюється із Тарасом Шевченком та його творчістю. П’ять найактивніших учасників отримають запрошення на поетичну містерію «Та не однаково мені...» за творами Тараса Шевченка Рівненського облмуздрамтеатру.

Відділ культури, молоді та спорту Гощанської РДА ініціював пісенно-поетичний челендж «Обніміться ж, брати мої». Естафету за допомогою соцмережі вже передали відділу культури Чорноморського МВК Одеської області та Союзу Українців Підляшшя республіки Польща.

9 березня, об 11.00, на Майдані Незалежності у Рівному відбудеться покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку, після чого запланована літературно-мистецька частина заходу. Також у всіх школах та бібліотеках області відбудуться тематичні виставки та читання, присвячені Кобзаревому слову.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ