Ми у Facebook
16.03.2020, 13:20

Рівненщина: сотні жінок не платять аліменти на власних дітей

Від сплати аліментів на утримання своїх дітей ухиляються не лише чоловіки.
На Рівненщині 379 жінок ухиляються від добровільної сплати аліментів на утримання власних дітей.

У Рівненській області найбільша кількість таких випадкі зареєстровано в Рівненському (54), Острозькому (36), Здолбунівському (35), Рокитнівському (32) та Сарненському (31) районах. Кошти не сплачуються на утримання 478 дітей.

Заступник начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Львів) - начальник Управління забезпечення примусового виконання рішень у Рівненській області Юрій Соценко зазначає, що серед основних причин невиконання рішень про стягнення аліментів, боржниками за якими є жінки, є ведення боржником аморального способу життя, відбування покарання, перебування у відпустці по догляду за іншою дитиною. Серед інших причин – перебування боржника за кордоном, відсутність майна, коштів та постійного доходу.

Разом з тим, нагадуємо, що за невиконання своїх зобов’язань суди накладають на боржників з аліментів адміністративне стягнення у вигляді суспільно корисних робіт. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість проваджень про стягнення аліментів, боржниками за якими є жінки зменшилася на 8%.

Працівники відділів державної виконавчої служби Рівненської області продовжують працювати над примусовим стягненням аліментів з недобросовісних боржників, щоб діти таки змогли отримати кошти на своє належне утримання.





На правах реклами