Ми у Facebook
23.03.2020, 10:43

Рівненщина COVID-19: важливе станом на 23 березня

На території області, станом на 8 ранку 23 березня, підтверджених випадків захворювання на COVID-19 не зафіксовано. В Україні підтверджено 73 випадки COVID-19, з яких 3 летальні, один пацієнт видужав.
Здійснюється постійний моніторинг в режимі онлайн епідситуації в області. Відпрацьовано алгоритм взаємодії з відомствами ДСНС, Національної поліції України, СБУ, Державної прикордонної служби, прокуратури.

Рівненщина одна з перших ухвалила обласну Програму протидії коронавірусу. На неї передбачено 100 млн грн, з яких уже виділено 29 млн грн на першочергові заходи для боротьби з пандемією.

Поліцейські Рівненщини закликають не панікувати і дотримуватися обмежень

Протягом тижня провели сесії, під час яких збільшили відрахування до резервного фонду та фінансування заходів з протидії коронавірусу:

- Обласний бюджет - 49,4 млн грн - Обласного центру - 20,441 млн грн - Міст обласного значення - 3,883,9 млн грн - Місцеві бюджети - 16,612,769 млн грн

Відновлено систему головних державних санітарних лікарів областей. На Рівненщині на цю посаду уповноважили керівника обласного лабораторного центру Романа Сафонова.

Проведені зустрічі з представниками бізнесу, аграрними та переробними підприємствами щодо заходів продовольчої безпеки, організації роботи бізнесу, а також з підприємцями щодо допомоги в боротьбі з коронавірусом.

Медицина

На Рівненщину надійшли 260 тисяч медичних масок з держрезерву, 2 апарати для штучної вентиляції легень, інші медзасоби і препарати.

У медичних закладах області загалом підготовлено 417 ліжкомісць, за необхідності, їх кількість можна збільшити до 600.

Два інфекційні відділення області – Сарненської ЦРЛ та Рівненської міської – визначені для роботи у складних умовах на випадок боротьби з коронавірусом. При потребі задіюватимуть усі лікарні.

У лікарнях готові приміщення, де за необхідності облаштують тимчасову обсервацію для медиків, які контактуватимуть із хворими.

Медичні працівники пройшли інструктаж. Знають, як діяти у разі загострення ситуації. Розроблено чіткий алгоритм дій для усього медичного персоналу, включаючи молодших медичних працівників, медсестер та лікарів.

Держслужба з лікарських засобів Рівненщини оприлюднила список аптек, що надають послуги онлайн

Профілактика та безпека

Аптечна мережа "Рівнефармація" налагодила виробництво спиртовмісних антисептиків. Очікуємо дезінфекційні засоби в аптеках області.

З 18 березня призупинили роботу речових та продуктових ринків, точок продажу іноземних товарів, розважальних і торгових центрів, закладів харчування, басейнів, лазень, саун, тренажерних залів, фітнес-центрів і бібліотек.

Виключення лише аптеки, продуктові магазини, супермаркети та АЗС.

З представниками закладів торгівлі та аптечної мережі відпрацьований механізм роботи та правила в умовах пандемії. Мова йде про дозволену кількість відвідувачів, що можуть одночасно перебувати у закладі, дезінфекцію приміщень. Особливий контроль - за якістю товарів та ціновою політикою.

З 20 березня закрили кулінарні відділи у супермаркетах, магазинах. Не працюють і пункти «вуличної їжі».

У Рівному та області курсують автомобілі, обладнані гучномовцями. Вони інформують громадян про необхідність дотримуватися санітарно-гігієнічних норм і правил та про карантинні заходи.

Триває робота Цілодобового оперативного штабу при РОДА. Гаряча лінія нашого цілодобового оперативного штабу 0 800 500 078 опрацювала понад 1200 дзвінків.





На правах реклами