Ми у Facebook
25.03.2020, 14:37

Як правильно ходити в аптеку під час карантину?

фото з rv.gov.ua.

Державна служба з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Рівненській області рекомендує дотримуватися алгоритму відвідування аптечних закладів в умовах карантину.
1. Для пошуку наявності препаратів скористатися сервісом онлайн замовлення лікарських засобів та медичних виробів або телефоном «Аптечної довідки».

Перелік аптечних мереж, що надають послуги «онлайн – замовлення» можна переглянути тут.

Після резервування лікарських засобів відвідати конкретний аптечний заклад для придбання замовленої продукції.

2. У разі відсутності необхідного препарату, відвідати найближчий до місця проживання або роботи аптечний заклад, придбати необхідну продукцію.

Також, у разі відсутності лікарських засобів, аптекар зобов'язаний запропонувати аналог цієї продукції, яка містить таку ж діючу речовину або склад, форму випуску, дозування тощо.

3. Під час відвідування аптечного закладу важливо дотримуватися рекомендацій, що розміщені перед входом до нього про наявність маски, дотримання відстані і т. д.

4. Якщо ж відсутні аналоги, записати телефон конкретного аптечного закладу (повинен бути розміщений в «Куточку покупця», або ж запитати номер телефону аптеки у завідувача аптеки), та в телефонному режимі періодично отримувати інформацію про надходження необхідного препарату чи медичного виробу до аптеки.

5. Не слід закуповувати у надлишковій кількості лікарські засоби, які після закінчення епідемії будуть лежати без потреби вдома до закінчення терміну їх придатності.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.

Дізнайтеся, як відрізнити COVID-19 від звичайних грипу та застуди? Як зробити медичну маску своїми руками – 12 способів.





На правах реклами