Ми у Facebook
28.03.2020, 17:20

Рибалки на карантині - у риби починається нерест

Із 1 квітня в Рівненській області стартує нерестова заборона на вилов риби. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція Поліського округу.
У рамках операції “Нерест” ДЕІ Поліського округу спільно з правоохоронними органами та держрибоохороною посилює заходи по боротьбі з браконьєрством на території Рівненської та Житомирської областей.

Здійснюється контроль за використанням водних живих ресурсів, у тому числі за проведенням науково-промислових ловів, за недопущенням будь-яких будівельних робіт на водоймах та у прибережних захисних смугах. Під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування піщано-гравійної суміші, розчищення річищ річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо.

Визначено терміни заборони на лов (добування) водних біоресурсів у такі строки:

- з 1 квітня по 20 травня – на річках областей та їх притоках;

- з 1 квітня по 10 червня (Рівненська область) - на озерах, водосховищах, ставках та інших водоймах;

- з 1 квітня по 30 червня – в придаткових водах річок та інших водних об'єктів.

Лов раків у водних об'єктах в період виношування ікри заборонений з 1 квітня по 30 червня та з 20 серпня по 30 вересня.

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 34 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду, передбачена кримінальна відповідальність - штраф від 1700 до 3400 грн або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Про це повідомляє ДЕІ Поліського округу на сторінці у Фейсбук.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ