Ми у Facebook
06.04.2020, 14:40

Пенсійний фонд підвищив виплати пенсіонерам

Скільки додали з 1 квітня 2020 тим, хто працює на заслуженому відпочинку.
Пенсійний фонд України перерахував виплати пенсіонерам, які працюють. Внаслідок перерахунку збільшено пенсії понад 357 тисячам осіб. Про це повідомила пресслужба ПФУ у Facebook.

“На виконання норм частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” з 1 квітня 2020 року органами Пенсійного фонду України проведено автоматичний перерахунок виплат пенсіонерам, які після призначення (попереднього перерахунку) пенсій продовжували працювати”, - йдеться у повідомленні.

Кому підвищать пенсії у 2020 році

Увага! Перерахунок пенсій відбувся без звернень пенсіонерів з урахуванням страхового стажу, набутого по лютий 2020 року. Також при проведенні перерахунку обрано більш вигідний для пенсіонера варіант - з урахуванням лише страхового стажу чи з урахуванням страхового стажу та заробітної плати.

Як зазначили у ПФУ, розмір пенсії збільшено для 357,1 тис. осіб, а середній розмір підвищення становить 170,8 грн.



Тим часом Мінсоцполітики планує провести індексацію трудових пенсій на 11% для 7 мільйонів пенсіонерів. Як раніше повідомила міністр соціальної політики Марина ЛАЗЕБНА, з травня 2020 буде встановлено доплату до пенсій 1,5 млн пенсіонерам, старшим за 80 років, у розмірі 500 гривень щомісяця.

Також, у зв'язку з карантином через коронавірус, встановлено одноразові доплати пенсіонерам та соціально вразливим категоріям.

"З квітня буде здійснено одноразову виплату по 1000 гривень пенсіонерам, у яких пенсія не досягає 5 тисяч гривень. Таких пенсіонерів у нас понад 10 мільйонів. Таку ж саму виплату отримають замість пенсії більше чотирьох тисяч одержувачів соціальної допомоги. Це люди, які мають інвалідність з дитинства, це діти з інвалідністю та отримувачі соціальних пенсій", - повідомила на брифінгу 23 квітня Марина Лазебна.

Хто отримає додаткову тисячу: пенсіонерам виділять грошову допомогу





На правах реклами