Ми у Facebook
10.04.2020, 16:10

Україна отримає 50 мільйонів для соціальної підтримки населення

Україна отримає додаткові кошти від Світового банку в розмірі 150 мільйонів доларів, зокрема, 50 мільйонів доларів для підтримки вразливих верств населення у період епідемії COVID-19 та 100 мільйонів доларів для поліпшення рівня соціального захисту загалом.
Про це на зустрічі у Києві домовилися представники Уряду та Світового банку, повідомляє Урядовий портал.

Вже в травні цього року Україна отримає 50 мільйонів доларів для посилення соціальної підтримки населення під час заходів, спрямованих на подолання пандемії COVID-19. Ці кошти будуть направлені на виплати пенсіонерам, отримувачам соціальної допомоги у зв'язку з інвалідністю. Також за рахунок цих коштів на час карантину буде підвищено розмір субсидії і знято обмеження на призначення цього виду підтримки тим, хто через карантин втратив роботу.

Кошти надаються як додаткове фінансування для проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, який впроваджується Мінсоцполітики за підтримки Світового банку з 2014 року. Кошти будуть перераховуватися до Державного бюджету України за умови забезпечення Урядом підвищення ефективності та адресності державної підтримки вразливих верств населення, впровадження додаткових соціальних послуг та послуг з активації для одержувачів соціальної допомоги з метою подолання бідності.

При цьому передбачається розширення програми допомоги малозабезпеченим сім'ям з метою сприяння всебічному та справедливому охопленню вразливих верств населення, здійснення заходів для зниження залежності одержувачів від соціальних виплат, підвищення адресності програми житлових субсидій шляхом посилення контролю за правильністю їх надання та інші заходи, покликані забезпечити ефективність соціальної підтримки та покращення якості життя населення.





На правах реклами