Ми у Facebook
13.04.2020, 16:29

«Корисна програма»: як вибрати якісне борошно?

У вівторок, 14 квітня, о 10:00 на «Інтері» вийде випуск «Корисної програми», присвячений борошну. Ведучий Олександр Лук'яненко та експерти проекту розкажуть, чим відрізняються різні види борошна і на що звертати увагу при виборі цього продукту.
Пшеничне, житнє, гречане, вівсяне, кукурудзяне, лляне... Виробники пропонують нам десятки видів борошна, придатних для кулінарії та корисних для здоров'я. Наприклад, рисове і гречане борошно без глютену не викликають алергій і добре підходять для дієтичного харчування. Льняне - має цікавий горіховий смак і відмінні сполучні якості. Найпопулярніше, пшеничне, містить усі необхідні вітаміни для організму людини, в ньому багато макро- і мікроелементів: кальцій, калій, натрій, магній, залізо, фосфор і йод. Окрім того, воно краще, ніж інші сорти, підходить для випікання пасок. З якого борошна виходить пишна випічка? Як вибрати якісний та корисний продукт?

«У торговому залі рідко вдається перевірити борошно на якість, адже воно продається в запечатаних паперових пакетах, - розповідає експерт з якості та безпеки харчових продуктів Наталія Сілонова. - З іншого боку, це добре, тому що існує тверде правило: ніколи не купувати борошно, упаковане в поліетилен. У пластиці борошно не може «дихати» і набуває затхлого запаху. Звертайте увагу на термін зберігання і маркування: обов'язково має бути зазначено ДСТУ та міжнародний стандарт. Не слід купувати борошно з терміном зберігання, який закінчується. Борошно, яке довго зберігалося, злежується, втрачає сипкість, в ньому розвиваються мікроорганізми. Тому вибирайте пакет з найсвіжішою датою пакування».



Чим корисне борошно для нашого організму? У чому різниця між пшеничним, житнім та вівсяним борошном? Які екзотичні види борошна й гастрономічні тренди існують у світі? І чи можна налягати на випічку або вироби з бананової, кокосової, мигдальної муки? У студії ток-шоу на ці та інші питання відповідатимуть ведучий Олександр Лук'яненко й експерти «Корисної програми»: експерт з якості та безпеки харчових продуктів Наталія Сілонова, дієтолог Борис Скачко, пекар Ігор Лаврешін. Корисними порадами також поділиться зіркова гостя ток-шоу - народна артистка України Оксана Пекун.

«Незважаючи на різноманітність сортів, я віддаю перевагу класиці - випічці з пшеничного борошна, - каже співачка. - Хоч моє прізвище і Пекун, пекти щось із гречаного або кукурудзяного борошна мені поки не доводилося. А ось пшеничне вибирати вмію. Колір борошна вищого і першого сорту повинен бути білим або з кремовим відтінком. На смак якісне борошно не повинне бути кислим або мати присмак затхлості та цвілі. Також у борошні не повинно бути грудок, чорних крапок, жучків і личинок. Борошно може прогіркнути, якщо його неправильно зберігати. До цього більш схильні нижчі сорти борошна, бо в них міститься більше жиру. Головне - читайте уважно все, що написано на упаковці, і вибирайте найсвіжіше».

«Корисну програму» про борошно дивіться завтра, 14 квітня, о 10:00 на телеканалі «Інтер».

Також на цьому тижні глядачі «Інтера» побачать й інші випуски «Корисної програми».

У середу, 15 квітня, о 10:00 на «Інтері» - програма про домашню ковбасу.

У кожного народу - свої кулінарні традиції: в Литві домашню ковбасу підпалюють в тарілці, у Марокко, Алжирі та Єгипті подають із зеленню в лаваші. Для українців домашня ковбаса вже давно стала національною стравою, без якої не обходиться жоден великодній кошик. Що входить до складу домашньої ковбаси? Як її правильно вибирати, зберігати та їсти? Як зрозуміти, чи достатньо ретельно очищена оболонка, яку наповнюють фаршем? Скільки ковбаси можна вживати в день, щоб не нашкодити організму? І як швидко приготувати фарш для ковбаси в домашніх умовах? Відповіді шукайте у випуску «Корисної програми», зірковою гостею якого стала заслужена артистка України Ярослава Руденко.

У четвер, 16 квітня, о 10:00 на «Інтері» - новий випуск про те, на що звертати увагу при виборі яєць.

Щорічно в світі люди з'їдають близько 600 мільярдів курячих яєць, а середньостатистичний українець вживає 173 штуки на рік. Яйця є цінним джерелом білка, вітамінів та мінералів, страви з них готуються швидко і легко. У чому полягає користь яєць для нашого організму? Як візуально оцінити їх якість? Скільки штук можна з'їсти в день? Який спосіб приготування найкорисніший - круто, в мішечок, пашот? Чи безпечно вживати сирі яйця? У чому різниця між курячими, перепелиними і страусиними яйцями? Чи варто вживати в їжу гусячі, індичі й качині яйця? І як приготувати омлет зі страусиного яйця? Про це глядачі дізнаються в ток-шоу «Корисна програма» на телеканалі «Інтер». Зоряний експерт випуску - співачка Натаніка.

У п'ятницю, 17 квітня, о 10:00 дивіться на «Інтері» «Корисну програму» про холодець.

У давні часи я страва була популярною серед слуг царських палаців. Після вечері всі залишки їжі збирали, кидали в великий чан, заливали бульйоном і виставлявляли надвір застигати. Царі холодець не їли доти, поки французькі кухарі не навчилися готувати цю страву вишукано. У наш час існують сотні рецептів холодцю. Що входить до складу ідеальної страви? Чи багато в холодці міститься колагену? І чим він корисний для організму? Як вибрати якісні продукти для холодцю? Чим ця страва відрізняється від холодного, студня і заливного? Як домогтися прозорості бульйону? І як приготувати до Великодня незвичайні яйця з холодцю? Відповіді на всі питання - в «Корисній програмі», гостею якої стала народна артистка України Ольга Сумська.




А в суботу, 18 квітня, о 10:00 на «Інтері» вийде повтор випуску «Корисної програми» про кров'яну ковбасу.

Цю страву з давніх часів обожнюють в кожній українській родині. Кров'яна ковбаса буває різна: сира і варена, з гречкою і яблуком, першого, другого і третього сорту. Як розібратися, чи якісна вона, і вибрати безпечний для здоров'я продукт? У чому перевага кров'янки? Наскільки вона здатна підвищити рівень гемоглобіну в крові? І за якими рецептами готують кров'янку в інших країнах?


Текст і фото надав PR-департамент телеканалу Інтер





На правах реклами