Ми у Facebook
14.04.2020, 15:20

Як правильно носити саморобну маску з тканини (ПОРАДИ)

Захисна тканинна маска допомагає зменшити поширення коронавірусної інфекції Covid-19 - якщо її правильно надягати, носити, знімати й знезаражувати.
- Маску не можна носити на шиї, підборідді, одному вусі чи будь-яким іншим способом, крім правильного, рекомендованого ВООЗ та МОЗ України.

Лікарі з Центру охорони здоров'я штату Техас в Х'юстоні, США, зазначають – “при неправильному використанні маски з тканини можуть піддати вас та інших людей ризику. І пам'ятайте: маски є доповненням, а не заміною головних запобіжних заходів. Найкращий спосіб захиститися від Covid-19 - дистанціюватися від спілкування, тобто самоізолюватися, часто мити руки з милом, регулярно обробляти руки спиртовмісним антисептиком і виходити з дому тільки заради життєво важливих справ.

- Після того, як ви наділи маску - не чіпайте!

- Не чіпайте маску брудними руками. Багато хто наражає себе та навколишніх на небезпеку заразитися, знімаючи маску на вулиці, щоб покурити, кладучи її в кишеню а потім надягати перед входом в магазин чи аптеку.

“Після дотику до частини тканинної маски, ви повинні вважати себе забрудненим і негайно вимити руки”, - сказала доктор Хіларі Фейрбротер, лікарка невідкладної медичної допомоги. – “Якщо потрібно відрегулювати, торкайтеся до неї тільки за мотузочки або шпильки”.

- Перед тим як надіти маску, обробіть руки спиртовмісних засобом або вимийте їх з милом не менше 20 секунд.

- Закиньте гумки за вуха, розправте маску, щоб вона прикривала ніс і рот та щільно прилягала до щік і підборіддя.

- Тканинна маска має бути щільною, але не настільки, щоб торкатися губ. Інакше краплі, які утворюються під час дихання, розмови, кашлю та чхання, насичують тканину і потрапляють прямо в рот. А ви можете і не знати, що вже інфіковані. До того ж волога з вірусом може поширюватися через маску до інших.

- Для кращого прилягання можна відрегулювати медичну маску в районі носа, за допомогою прикулеєного або вшитого в медичну маску носового фіксатора.

- Тканинну маску треба міняти кожні чотири години, або частіше, якщо вона швидко зволожилась.




- Будьте обережні, знімаючи тканинну маску. Багаторазову маску краще зняти за зав’язки або за гумки ззаду. Не торкайтесь передньої та внутрішньої частини маски!

- Зняту маску покладіть прямо в пральну машину або в воду. І чимшвидше промийте її в гарячій воді з милом. Або ж складіть вв окремий поліетиленовий пакетик, щоб потім утилізувати чи випрати.

- Після того, як ви зняли маску - негайно вимийте руки з милом.

- Саморобні марлеві й тканинні маски потрібно щодня прати і прасувати з обох боків. Найкраще - обробляти за допомогою парогенератора або праски з функцією подачі пари. Після обробки маска у жодному разі не повинна залишатися вологою.

РАНІШЕ МИ ПИСАЛИ
У МОЗ пояснили, чому всі повинні носити маску

Новий порядок: Тепер без маски на вулицю ні ногою

Як зробити медичну маску своїми руками – 12 способів (+ВІДЕО)






На правах реклами