Що приготувати на Великдень: рецепти від шеф-кухаря «Готуємо разом» Андрія Дромова
Шеф-кухар поділився трьома рецептами страв, які будуть на його великодньому столі і які зможе приготувати будь-яка господиня.
Любителям риби він пропонує приготувати запечену скумбрію.
«Купувати її потрібно з розрахунку - одна риба на людину, - пояснює Андрій Дром. - Зачищаємо скумбрію від кісток. Філе посипаємо сіллю, перцем, зернистою гірчицею, додаємо трохи майонезу і соєвого соусу. Потім замариновану рибку відправляємо в духовку на 15-20 хвилин. Запікаємо при температурі 190 градусів до золотистої скоринки, викладаємо на тарілки, прикрашаємо і подаємо на стіл».
Любителям м'яса шеф-кухар рекомендує безпрограшний варіант - його фірмовий шашлик!
«Секрет приготування страви досить простий: на 1 кг свинячої шиї я беру 800 г ріпчастої цибулі, сіль, перець, мелений коріандр і лавровий лист. М'ясо ріжу шматками, перемішую з нарізаною кільцями цибулею і спеціями. Потім надягаю на шпажки і відправляю або на сковороду, або в духовку, або на гриль. Буде дуже смачно, гарантую!»
А на десерт Андрій Дромов пропонує спекти яблучний тарт Татен.
«Візьміть 100 г замороженого або добре охолодженого масла. Натріть на крупній тертці, змішайте з 200 г борошна, 3-4 ст. ложки холодної води, додайте дрібку солі, 2 ст. ложки цукру і трохи ванілі. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 10-15 хвилин. В цей час яблука ріжемо часточками і пересипаємо цукром і корицею. На кілограм фруктів - 100 г цукру. Обсмажуємо все на сковороді на великому вогні до карамельного кольору. Всипаємо жменю горіхів і продовжуємо смажити. Додаємо 2 ст. л. масла в начинку, перемішуємо. Накриваємо начинку зверху тістом, яке було в холодильнику. І прямо в сковороді відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 180-190 градусів, і випікаємо ще 15-20 хвилин - до рум'яної скоринки на тісті».
Андрій Дромов бажає всім смачної паски і міцного здоров'я!
Ще більше рецептів оригінальних страв для пасхального столу - у випуску програми «Готуємо разом» від 12 квітня:
Нові випуски кулінарного проекту дивіться по суботах і неділях о 9:00 на телеканалі «Інтер».
Текст і фото надав PR-департамент телеканалау Інтер
Великдень, рецепти, Андрій Дромов, Інтер, готуємо разом, споживач
Як легко і просто перетворити кислі мандарини на солодкі
В останній місяць року, коли мандарини стають справжнім символом зимових свят, варто звернути увагу на один цікавий лайфхак.
переглядів: 724
Бронювання у Дії знову відновили: як це зробити
Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що на порталі відновили послугу бронювання, тож тепер можна забронювати співробітників за допомогою порталу Дія.
переглядів: 257
Скільки коштують ялинки в Україні
З наближенням новорічних свят українці активно готуються до святкування, а невід’ємним символом цього періоду залишається ялинка. Проте цього року ціни на новорічні дерева варіюються залежно від регіону та виду дерева, що дає покупцям широкий вибір.
переглядів: 234
Скільки зараз в Україні коштує пальне?
Сьогодні, 26 грудня, середня ціна бензину А-95 в Україні становить 55,53 грн/л. Про те, яка середня вартість пального читайте далі.
переглядів: 244
Завтра на Рівненщині відключатимуть тільки три підчерги
Опублікували графік погодинних відключень електроенергії на Рівненщині у п'ятницю, 27 грудня.
переглядів: 450