Ми у Facebook
14.04.2020, 16:50

Що приготувати на Великдень: рецепти від шеф-кухаря «Готуємо разом» Андрія Дромова

Великдень цього року ми будемо відзначати на карантині: без освячення пасок в церкві й без великого застілля з родичами. Шеф-кухар програми «Готуємо разом» Андрій Дромов пропонує по-особливому підійти до традиційного великоднього меню і урізноманітнити його легкими та корисними стравами.
«У цьому році ми з сім'єю віддамо перевагу стравам на грилі: м'яса, риби та овочів, - каже Андрій Дромов. - Вони корисні та прості у приготуванні. До того ж власний будинок і прекрасна одеська погода дозволяють нам проводити час на відкритому повітрі, не порушуючи правил карантину».



Шеф-кухар поділився трьома рецептами страв, які будуть на його великодньому столі і які зможе приготувати будь-яка господиня.

Любителям риби він пропонує приготувати запечену скумбрію.



«Купувати її потрібно з розрахунку - одна риба на людину, - пояснює Андрій Дром. - Зачищаємо скумбрію від кісток. Філе посипаємо сіллю, перцем, зернистою гірчицею, додаємо трохи майонезу і соєвого соусу. Потім замариновану рибку відправляємо в духовку на 15-20 хвилин. Запікаємо при температурі 190 градусів до золотистої скоринки, викладаємо на тарілки, прикрашаємо і подаємо на стіл».

Любителям м'яса шеф-кухар рекомендує безпрограшний варіант - його фірмовий шашлик!



«Секрет приготування страви досить простий: на 1 кг свинячої шиї я беру 800 г ріпчастої цибулі, сіль, перець, мелений коріандр і лавровий лист. М'ясо ріжу шматками, перемішую з нарізаною кільцями цибулею і спеціями. Потім надягаю на шпажки і відправляю або на сковороду, або в духовку, або на гриль. Буде дуже смачно, гарантую!»


А на десерт Андрій Дромов пропонує спекти яблучний тарт Татен.



«Візьміть 100 г замороженого або добре охолодженого масла. Натріть на крупній тертці, змішайте з 200 г борошна, 3-4 ст. ложки холодної води, додайте дрібку солі, 2 ст. ложки цукру і трохи ванілі. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 10-15 хвилин. В цей час яблука ріжемо часточками і пересипаємо цукром і корицею. На кілограм фруктів - 100 г цукру. Обсмажуємо все на сковороді на великому вогні до карамельного кольору. Всипаємо жменю горіхів і продовжуємо смажити. Додаємо 2 ст. л. масла в начинку, перемішуємо. Накриваємо начинку зверху тістом, яке було в холодильнику. І прямо в сковороді відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 180-190 градусів, і випікаємо ще 15-20 хвилин - до рум'яної скоринки на тісті».

Андрій Дромов бажає всім смачної паски і міцного здоров'я!

Ще більше рецептів оригінальних страв для пасхального столу - у випуску програми «Готуємо разом» від 12 квітня:



Нові випуски кулінарного проекту дивіться по суботах і неділях о 9:00 на телеканалі «Інтер».

Текст і фото надав PR-департамент телеканалау Інтер






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Нерухомість


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ