Що приготувати на Великдень: рецепти від шеф-кухаря «Готуємо разом» Андрія Дромова
![](https://ogo.ua/images/articles/2/big/1586870112.jpg)
Шеф-кухар поділився трьома рецептами страв, які будуть на його великодньому столі і які зможе приготувати будь-яка господиня.
Любителям риби він пропонує приготувати запечену скумбрію.
![](https://ogo.ua/images/articles/2/big/1586870124.jpg)
«Купувати її потрібно з розрахунку - одна риба на людину, - пояснює Андрій Дром. - Зачищаємо скумбрію від кісток. Філе посипаємо сіллю, перцем, зернистою гірчицею, додаємо трохи майонезу і соєвого соусу. Потім замариновану рибку відправляємо в духовку на 15-20 хвилин. Запікаємо при температурі 190 градусів до золотистої скоринки, викладаємо на тарілки, прикрашаємо і подаємо на стіл».
Любителям м'яса шеф-кухар рекомендує безпрограшний варіант - його фірмовий шашлик!
![](https://ogo.ua/images/articles/2/big/1586870135.jpg)
«Секрет приготування страви досить простий: на 1 кг свинячої шиї я беру 800 г ріпчастої цибулі, сіль, перець, мелений коріандр і лавровий лист. М'ясо ріжу шматками, перемішую з нарізаною кільцями цибулею і спеціями. Потім надягаю на шпажки і відправляю або на сковороду, або в духовку, або на гриль. Буде дуже смачно, гарантую!»
А на десерт Андрій Дромов пропонує спекти яблучний тарт Татен.
![](https://ogo.ua/images/articles/2/big/1586870146.jpg)
«Візьміть 100 г замороженого або добре охолодженого масла. Натріть на крупній тертці, змішайте з 200 г борошна, 3-4 ст. ложки холодної води, додайте дрібку солі, 2 ст. ложки цукру і трохи ванілі. Замішуємо тісто, загортаємо його в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 10-15 хвилин. В цей час яблука ріжемо часточками і пересипаємо цукром і корицею. На кілограм фруктів - 100 г цукру. Обсмажуємо все на сковороді на великому вогні до карамельного кольору. Всипаємо жменю горіхів і продовжуємо смажити. Додаємо 2 ст. л. масла в начинку, перемішуємо. Накриваємо начинку зверху тістом, яке було в холодильнику. І прямо в сковороді відправляємо пиріг в духовку, розігріту до 180-190 градусів, і випікаємо ще 15-20 хвилин - до рум'яної скоринки на тісті».
Андрій Дромов бажає всім смачної паски і міцного здоров'я!
Ще більше рецептів оригінальних страв для пасхального столу - у випуску програми «Готуємо разом» від 12 квітня:
Нові випуски кулінарного проекту дивіться по суботах і неділях о 9:00 на телеканалі «Інтер».
Текст і фото надав PR-департамент телеканалау Інтер
![](/images/bnr/happy-650-90.jpg)
Великдень, рецепти, Андрій Дромов, Інтер, готуємо разом, споживач
Як отримати рекордний урожай смородини: ефективне підживлення, яке варто внести у лютому
![](/images/articles/2/small/1666113225.jpeg)
Смородина — одна з найпопулярніших ягідних культур, і її врожайність безпосередньо залежить від правильного догляду. Традиційні методи підживлення, такі як компост чи торф, не завжди дають очікуваний результат.
переглядів: 268
Як не обморозитися взимку: поради медиків
![](/images/articles/2/small/1739452071.jpg)
Морозні та вітряні погодні умови, що спостерігаються в Україні, значно підвищують ризик обмороження. Найбільш уразливими залишаються відкриті ділянки тіла — ніс, вуха, щоки, підборіддя, а також пальці рук і ніг.
переглядів: 330
10 незвичних традицій святкування Дня Валентина у різних країнах
![](/images/articles/2/small/1739383446.jpg)
День святого Валентина – це свято, яке відзначають у багатьох країнах світу, але традиції його святкування можуть значно відрізнятися. Десь прийнято дарувати солодощі та квіти, а в деяких культурах цей день набуває зовсім неочікуваних форм.
переглядів: 487
Поминальні дні 2025 року: коли вшанувати пам’ять померлих
![](/images/articles/2/small/1739380021.jpg)
Поминальні дні – це особливий час, коли родини відвідують кладовища, згадують своїх рідних і моляться за упокій їхніх душ. У 2025 році традиційні дні поминання померлих припадають на кілька важливих дат.
переглядів: 520
Як у Рівному підписати декларацію з сімейним лікарем?
![](/images/articles/2/small/1739362543.jpeg)
Підписати декларацію з лікарями «первинки» в закладах охорони здоровʼя Рівненської міської ради може кожен, хто ще не встиг це зробити.
переглядів: 446