Ми у Facebook
18.04.2020, 14:44

Україна готова допомагати знайти ліки від коронавірусу

фото з moz.gov.ua.

Міністр охорони здоров'я зазначив, що Україна готова приєднатися до глобальних клінічних випробувань “Солідарність”, спрямованих на те, щоб знайти ліки від захворювання, викликаного новим коронавірусом.
Про це Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив на зустрічі з Главою ВООЗ в Україні д-ром Ярно Хабіхтом.

«Україна зацікавлена у тому, щоб приєднатися до глобальних клінічних випробувань “Солідарність”, спрямованих на те, щоб знайти ліки від захворювання, викликаного новим коронавірусом. Ми готові вивчити технічні та технологічні можливості щодо приєднання до випробувань і вже визначили координаторів цього проекту з боку Міністерства. Також нам цікаві й інші напрями взаємодії, зокрема щодо збільшення кількості проведених тестів на виявлення COVID-19», - підкреслив Максим Степанов.

Як зазначив Глава ВООЗ в Україні д-р Ярно Хабіхт, міжнародна спільнота максимально налаштована на допомогу Україні, і ВООЗ готова реалізувати вищезазначені ініціативи у найкоротший термін.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

Нагадаємо, Міністр охорони здоров'я закликав українців залишитися вдома на Великдень. Іспанія заявила про проходження піку епідемії коронавірусу.





На правах реклами