Ми у Facebook
19.04.2020, 00:00

Великдень 2020. Де дивитись святкові богослужіння онлайн (РОЗКЛАД)

Через поширення коронавірусної хвороби цього року вірянам по всьому світу рекомендовано задля безпеки утриматись від відвідування храмів на Великдень.
Міністерство охорони здоров'я опублікувало інфографіку про трансляції пасхальних богослужінь на центральних телеканалах. "Бережіть себе! Залишайтеся вдома навіть на свята!" - йдеться у повідомленні МОЗ у Фейсбук.



Напередодні, 15 квітня, президент України Володимир Зеленський повідомив: "Ми маємо домовленості з українськими медіагрупами, тож ви зможете подивитися трансляцію богослужінь з усіх церков як на найбільш рейтингових, так і на інших телеканалах, включно з регіональними», – написав він" у Фейсбук і опублікував розклад святкових богослужінь на центральних телеканалах.

"19 квітня, з 7:30 до 11:00, на ICTV та UA:Першому покажуть богослужіння Української греко-католицької церкви;

у ніч на 19 квітня, з 23:00 до 3:00, на "1+1" та "UA:Першому" покажуть богослужіння Православної церкви України;

у ніч на 19 квітня, з 23:00 до 3:00, на "Інтері" та "Україні" покажуть богослужіння Української православної церкви (Московського патріархату".


Онлайн трансляції можна дивитись і в Інтернеті

Києво-Печерська лавра УПЦ МП, м. Київ

Свято-Михайлівський кафедральний собор ПЦУ, м. Київ

Патріарший собор Воскресіння Христового УГКЦ, м. Київ - 19 квітня о 07.30, 08.45

Крім того, великодні богослужіння Української греко-католицької церкви можна буде переглянути в прямому ефірі на каналі Живе Телебачення в мережі YouTube або сторінці "Живе телебачення - Zhyve.tv" у Facebook. У повному обсязі (з 7:30 до 11:00) богослужіння з Патріаршого собору будуть транслювати телеканали: ICTV, 5 канал, 24 канал, Суспільне, Еспресо, Київ. Про це повідомив Департамент інформації УГКЦ.

Розклад онлайн-богослужінь у церквах Рівненської області

На Рівненщині пряму трансляцію Пасхального богослужіння у Свято-Покровському кафедральному соборі проводить телеканал РІВНЕ 1, онлайн трансляцію можна буде дивитись по телебаченню і у Фейсбук.



Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звернувся до вірних ПЦУ з важливою настановою.

"Не варто сприймати трансляцію Пасхального богослужіння чи інших служб як видовище чи розвагу. Кожен вірний, хто перебуває у час богослужіння вдома, нехай слухає трансляцію і звершує молитву перед іконою, перебуваючи у домі як у храмі, додержуючи звичайних правил участі у храмовому богослужінні. Організуйте вдома власний молитовний куточок з іконами, Біблією, лампадкою та молитовником, приділяйте більшу увагу особистій молитві вранці, ввечері та впродовж дня, читанню духовно-повчальних книг, настанов та проповідей. Підготуйтеся до світлого і величного свята Воскресіння Христового, щоб зустріти його з чистими і благими помислами, відкритим і вдячним серцем, готовим прийняти Воскреслого Спасителя"[i][/i], - йдеться у зверненні, опублікованому на сайті Рівненської єпархії ПЦУ.

В яких храмах на Рівненщині приймають записки онлайн









На правах реклами