Ми у Facebook
19.04.2020, 12:00

На Рівненщині великодні богослужіння пройшли без грубих порушень громадського порядку

Загалом до відділів та відділень поліції Головного управління Національної поліції в Рівненській області надійшло шість повідомлень щодо можливих порушень карантину.
У ніч із 18 на 19 квітня 2020 на забезпечення публічної безпеки та порядку задіювалися понад 900 працівників поліції та 50 військовослужбовців Національної гвардії.

Напередодні правоохоронці проводили роз’яснювальну роботу серед настоятелів храмів і вірян щодо дотримання карантинних обмежень.



Загалом до відділів та відділень поліції ГУНП в Рівненській області надійшло шість повідомлень щодо можливих порушень карантину. Усі вони зареєстровані у Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події.

За п’ятьма фактами інформація не підтвердилась, а за результатом перевірки іще одного повідомлення поліцейські склали адміністративний протокол за статтею 44-3 КУпАП. Правоохоронці виявили чоловіка, який поблизу храму у Рівному перебував без засобів захисту, на зауваження працівників поліції не реагував та агресивно поводив себе, вказуючи, що маску носити не потрібно. Тож на 32-річного жителя Рівненського району було складено адмінпротокол.



Варто зауважити, що в умовах запроваджених обмежувальних карантинних заходів діяльність поліцейських спрямована, передусім, на здійснення превентивної, а саме роз’яснювальної роботи серед населення. Утім, у випадках систематичного ігнорування карантинних обмежень чи злісного ухилення правоохоронці складатимуться протоколи про адміністративні правопорушення.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Рівненської області.

Святкуємо Великдень вдома. На Рівненщині - особливий режим пересування






На правах реклами