Ми у Facebook
19.04.2020, 12:40

В Україні підприємцям з дітьми на час карантину виплатять допомогу

Уряд розробляє механізм виплати допомоги по догляду за дітьми у віці до 10 років в розмірі одного прожиткового мінімуму. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.
Фізичним особам-підприємцям, які вимушено призупинили свій бізнес через карантин, будуть виплачувати допомогу на дітей.

Як зазначено, уряд розробляє механізм виплати одному з батьків допомоги по догляду за дітьми у віці до 10 років в розмірі прожиткового мінімуму. Таку допомогу пропонується надавати фізичним особам-підприємцям, які не мають найманих працівників та які на період карантину призупинили свій бізнес і втратили прибуток.

«Є фізичні особи-підприємці та інші самозайняті, яким зараз дуже складно, але вони не хочуть припиняти підприємницьку діяльність і фактично пішли в неоплачувану відпустку. Такі особи не можуть прийти в центр зайнятості і отримати статус безробітного», - сказала керівниця міністерства Марина Лазебна в ефірі програми "Право на владу" телеканалу 1+1.

За словами Лазебної, такі виплати будуть здійснюватися під час дії карантину, а також протягом 30 днів після його завершення в залежності від ситуації з карантинними заходами, станом економіки країни. Уряд вже найближчим часом прийме рішення про надання такої допомоги.

Як інформує ЛІГА ЗАКОН, Мінсоцполітики виплачуватиме допомогу на дітей ФОП першої або другої групи платників єдиного податку, котрі сплатили ЄСВ за всі місяці 2019 року або протягом усіх місяців 2019 року після державної реєстрації ФОП.

Призначенням і виплатою такої допомоги на дітей займатимуться органи соцзахисту за зареєстрованим місцем проживання або місцем фактичного проживання ФОП.

Допомогу надаватимуть на період карантину та ще на один місяць після дати його відміни одному із батьків (опікуну, усиновителю) на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року. Її виплачуватимуть щомісячно за повний місяць через установи банків.

Для отримання допомоги потрібні будуть в загальному випадку копії (або фотокопії) двох документів:

- свідоцтв про народження усіх дітей віком до 10 років;

- довідки з ПФУ про сплату ЄСВ (індивідуальні відомості про застраховану особу за формою ОК-7).

Решта документів, котрі вимагатимуть, стосуються часткових випадків: для іноземця та особи без громадянства, або ж у разі опіки над дитиною або її усиновлення.





На правах реклами