Ми у Facebook
22.04.2020, 16:40

Захисні маски незабаром стануть нормою життя?

У Всесвітній організації охорони здоров’я кардинально змінили думку про обов'язкове й регулярне носіння носіння масок або інших засобів захисту обличчя всіма громадянами в умовах пандемії COVID-19.
Ймовірно, це стане новою нормою життя.

Про це в інтерв'ю ВВС заявив спеціальний представник директора ВООЗ з питань пандемії коронавірусу Девід НАБАРРО.

"Я впевнений, що якась форма особистого захисту стане нормою", – зазначив Набарро. За словами чиновника ВООЗ, такий захист буде потрібен всім, оскільки поки невідомо, коли стане можливим застосування вакцини проти коронавірусу та чи виробиться імунітет до нього у тих, хто вже перехворів на коронавірусну хворобу.

Насамперед масками мають бути забезпечені медики, які лікують пацієнтів з коронавірусом, та самі хворі, але оскільки ніхто наразі не може визначити точну кількість носіїв вірусу та ідентифікувати їх, то захист обличчя необхідний всім без виключень, - підкреслив Набарро.

Раніше він зробив заяву про те, що коронавірус повертатиметься час від часу невеликими спалахами.

“Ми не надто впевнені, що це буде відбуватися хвилеподібно, як це відбувається з грипом. Ми думаємо, що це буде вірус, який переслідуватиме людство протягом досить довгого часу, поки ми всі не зможемо отримати вакцину, яка буде захищати нас”, – наголосив представник ВООЗ, пише Укрінформ.






На правах реклами