Ми у Facebook
23.04.2020, 09:20

Рівненщина: Провідна неділя відбудеться після карантину

Рівненчан закликають не відвідувати кладовища у поминальні дні після Великодня.
Обмеження спрямовані на те, щоб не провокувати нові спалахи COVID-19 на території нашої області. Такі рекомендації не стосуються випадків поховання померлих, пов’язаних з цим обрядів, але з обов’язковим дотриманням проепідемічних заходів.

Про це повідомив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко під час щоденного брифінгу.

«Ми вдячні всім тим, хто дослухався до наших прохань на Великдень. Тільки 130 тисяч українців відвідали церкви в цей день, у порівнянні з 2 мільйонами зазвичай. Ми вдячні всім, хто залишився вдома, за відповідальну позицію. Проте українські науковці очікують нові піки захворюваності орієнтовно на кінець квітня та 3-8 травня. Щоб цього не сталось, ми маємо свідомо поводитись у післяпасхальні дні та не відвідувати цвинтарі у Провідну неділю», - зазначив Ігор Тимошенко.

Духовенство Рівненщини уже перенесло звершення богослужінь на могилах – Православна Церква України на 6 червня та Українська Православна Церква на 27 травня.



Разом з тим, нагадаємо, що церковна традиція впродовж року встановлює кілька днів особливого поминання померлих. Тому дев’ятий день після Пасхи не є єдиним, коли віруючі можуть виконати цей важливий для них обряд.

Молитовно згадати померлих родичів і друзів можна у:

М’ясопустну суботу, напередодні початку Великого Посту;
три суботи Другого, Третього і Четвертого тижнів Великого Посту;
Троїцьку поминальну суботу напередодні Трійці;
Димитрівську поминальну суботу напередодні дня Святого Димитрія Солунського.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ