Ми у Facebook
03.05.2020, 17:20

На Рівненщині ще один КПП може стати міжнародним (+ФОТО)

У Рівненській області міждержавний контрольно-пропускний пункт "Прикладники" Зарічненського району, який межує з Республікою Білорусь, може отримати статус міжнародного.
Про це повідомив голова РОДА Віталій Коваль, який днями відвідав КПП "Прикладники".



"Контрольно-пропускний пункт "Прикладники". Кордон із Білоруссю. Сьогодні цей КПП має статус міждержавного. Тобто перетнути його можуть тільки українці та білоруси. Коли переведемо КПП у статус міжнародного, перетинати наш кордон у цьому місці зможуть мешканці усіх країн. А це суттєвий крок вперед для розвитку Рівненщини, як дорожньо-транспортного хабу.

На сьогодні єдиний автомобільний міжнародний КПП на території області знаходиться в Городищі у Дубровицькому районі. Тому мешканцям сусідніх держав потрібно об'їжджати майже 200 км, аби потрапити на Рівненщину.

Про надання міжнародного статусу для КПП "Прикладники" вже говорив зі своїм білоруським колегою - керівником Брестської області Анатолієм Лисом. Він підтримав мою ідею. Наступний крок - зібрати урядові комісії обох країн, які і приймуть рішення щодо перепрофілювання КПП.

Таким чином ми не лише збільшимо товарообіг та пасажиропотік на Рівненщині, а й за рахунок туристів - додатково наповнимо місцеві бюджети.

Тож, попри пандемію та економічні виклики, крок за кроком продовжуємо перетворювати Рівненщину на Технократичний хаб Західної України", - повідомив очільник Рівненської ОДА у Фейсбук.





Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами