Які звички в харчуванні знищують наш імунітет (ПОРАДИ + ВІДЕО)
Правило здорового харчування - їсти не більше 3-4 разів на день з обов'язковою перервою між прийомами їжі в 3,5 години. «Для того, щоб з'їдене перетравлювалося, нам необхідні ферменти, - розповідає Лариса Бойченко. - Вони мають певний термін накопичення. Тільки через три з половиною години після прийому їжі вони здатні перетравлювати нову їжу».

Ведуча рубрики «Правила їжі» разом з лікарем проаналізувала свої звички і з'ясувала, які з них найбільше шкодять здоров'ю.
Їсти перед сном. «Я люблю перед сном їсти насіння, - визнала Віра Борсук. - Більше - соняшникове, але можу й гарбузове».
Виявилося, наслідки такої звички плачевні.
«Насіння містить білки, жири, вуглеводи та клітковину, це абсолютно повноцінна їжа, - пояснює Лариса Бойченко. А для повноцінної їжі потрібні повноцінні ферменти. О 10-й годині вечора їх не буде, і будь-який продукт, у тому числі насіння, залишиться неперетравленим. А що таке неперетравлена їжа в організмі? Це шлях до утворення отрут і токсинів, перш за все, у шлунково-кишковому тракті. Вони всмоктуються в кров, ушкоджують мікрофлору. Як наслідок - знижується імунітет і організм вже не в змозі протидіяти мікробам та вірусам. Результат - хвороби».
Їсти солодке - ще одна звичка Віри.
Але з'ясувалося: якщо це не торти і тістечка з кремом і якщо їсти солодощі зрідка в першій половині дня, шкоди організму не буде.
«Солодке у вигляді фруктів, сухофруктів, може бути, які желеподібні продукти навіть потрібно вживати, - підказує вихід для ласунів Лариса Бойченко. - Але - в першій половині дня. Це призводить до вироблення великої кількості енергії, в якій мозок має потребу. Це паливо. Після другої години дня організму вже не потрібно стільки енергії, тому з'їдене солодке буде відкладено «про запас». А раптом вам прийде в голову голодувати цілий день!»
Їсти фаст-фуд. Трапляється, що Віра пропускає прийоми їжі під час зйомок. Коли немає часу нормально поїсти, дівчина може спокуситися фаст-фудом і перекусити, наприклад, гамбургером.
«Я дуже сумніваюся в якості хлібобулочних виробів, в які кладуть цю котлету, - каже гастроентеролог. - Як і в якості м'яса, в санітарних умовах, в яких приготували з нього фарш, і навіть в свіжості овочів, які кладуть в гамбургер. І зовсім не довіряю соусам, якими приправляють цей продукт».
Якщо гамбургер - ваша улюблена страва, лікар радить приготувати його самостійно. І вживати не частіше ніж раз на два тижні. А ось піцу можна і раз на тиждень, але тільки в першій половині дня. Є ще одна умова: тісто піци повинно бути виготовлено виключно з цільнозернового борошна, а начинка - без м'яса, тобто сирно-овочева.
Лариса Бойченко попереджає: «Рафіноване борошно - дуже шкідливий продукт. Якщо ж у піці містяться ще й м'ясні включення - неважливо, м'ясо це, ковбаски або сосиски - на жаль, цей продукт відверто шкідливий».
Випуск рубрики «Правила їжі» про шкідливі звички в харчуванні - https://youtu.be/bR9su_Da-L4
Чи правда, що продукти знищують наш імунітет, призводять до ожиріння, порушень метаболізму та вкорочують життя людини? Чому не можна пити каву натщесерце? І як випробовується регулярно почуття голоду може вплинути на майбутніх дітей? Про це - в наступному сюжеті рубрики «Правила їжі», який вийде в ефір у четвер, 23 квітня, у програмі «Ранок з Інтером».
Текст і фото - Інтер

імунітет, неправильні звички, Ранок з Інтером, Правила їжі, споживач
День ангела Ірини : щирі вітання та теплі побажання

Сьогодні, 5 травня, День ангела святкують Ірини, Іринки, Ірочки. Нехай найкрасивіші вітання звучать сьогодні для вас.
переглядів: 159
Всесвітній день гігієни рук: коли, як і навіщо мити руки

Кожного року, 5 травня, відзначається Всесвітній день гігієни рук, який нагадує нам, що чистота – не лише ознака хорошого виховання, але й запорука здоров'я.
переглядів: 192
Сьогодні день пам'яті ікони Божої Матері "Невипивана чаша": молитва до Пресвятої Богородиці

Ікону Божої Матері "Невипивана чаша" вважають чудотворною. Образ зцілює людей від пияцтва, наркоманії та інших пристрастей, які можуть зруйнувати життя людини.
переглядів: 180
Перший весняний мед: коли збирають і чому він найкорисніший

З настанням весни природа прокидається, і разом із нею починається новий бджолиний сезон. Саме у квітні-травні пасічники збирають перший мед — так званий «весняний» або «первак».
переглядів: 172
Місяць росте: що можна садити на городі 5-11 травня

Місяць зростає, а це означає, що настав час для активних городніх робіт. Цього тижня сприятливі дати для посіву й саджання багатьох овочевих культур.
переглядів: 240