Ми у Facebook
12.05.2020, 10:00

Поляки не можуть знайти заміну українським заробітчанам

Фото ілюстративне

Власник однієї з найбільших переробних компаній у Польщі (Real SA), голова Асоціації переробників фруктів та овочів Анджей Гайовнічек заявив, що у світлі кризи та зростання безробіття поляки не зможуть замінити трудових мігрантів з України.
За його словами, очевидно, що поляки не замінять українських працівників.

В інтерв'ю Укрінформу, він повідомив, що його компанії зараз потрібні на роботу 30-40 працівників, але попри кризу, бажаючих працевлаштуватися серед поляків поки що не спостерігається, пише Суспільне.

Гайовнічек зазначив, що українці, які працюють в Польщі, повинні мати гідні умови праці, соціального та грошового забезпечення. Зокрема українці повинні заробляти в Польщі мінімум 12-14 злотих (75-90 грн) на годину нетто.

“Але це залежить від сфери працевлаштування, оскільки, наприклад, на будівництві заробляють трохи більше. Досить часто українці намагаються працювати більше годин, щоб більше заробити”,- розповів голова Асоціації переробників фруктів та овочів.

Що відомо

- У Польщі зараз перебуває до мільйона трудових мігрантів з України. З середини березня, коли введено обмеження на перетин кордону, в Україну повернулися понад 180 тис. українців.
- Із 4 травня консульські установи Польщі в Україні поновили видачу віз для охочих виїхати для виконання сільськогосподарських та садівничих робіт.
- Раніше Офіс віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції розпочав роботу щодо перемовин з європейськими країнами, які висловлюють бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи.
- 29 квітня у Кабінеті міністрів заявили, що уряд окремо розглядатиме кожен запит щодо сезонних працівників з України, які мають на меті виїхати на заробітки за кордон під час карантину.
- В Україну надходили звернення від Балтії, Польщі та інших країн стосовно організації вивозу українців на роботу за кордон.
- 4 травня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що нині йдуть переговори з європейськими компаніями щодо укладення робочих контрактів заробітчан мінімум на три місяці.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ