Ми у Facebook
13.05.2020, 17:20

В Острозькій академії розпочалися Дні науки 2020

фото з .oa.edu.ua.

В Національному університеті «Острозька академія» традиційно стартували Дні науки. Цьогоріч у форматі онлайн з 11 по 15 травня буде проведена XXV студентсько-викладацька конференція, де обговорюватимуться наукові досягнення академічної спільноти.
Першим заходом у рамках Днів науки стала панельна дискусія на тему «Гуманітаристика під час пандемії». Модераторами зустрічі були кандидат філософських наук, доцент, декан гуманітарного факультету Максим Карповець та доктор філологічних наук, доцент кафедри української мови та літератури Олександра Вісич.


фото з .oa.edu.ua.
фото з .oa.edu.ua.


Учасники дискусії намагались з'ясувати роль і місце гуманітарних наук в ситуації пандемії та виокремити їх пояснювальний та проєктивний потенціал.

фото з .oa.edu.ua.
фото з .oa.edu.ua.


«Той факт, що пандемія змінює нашу цивілізацію є незаперечним. Серед найбільш відчутних сфер – медицина, освіта, політичний устрій, економіка та інші. Задля того, аби ці зміни були комфортнішими для нас, ми маємо бути ініціаторами озвучення та вирішення актуальних проблем. Для цього ми націлені провести проміжне діагностування та проаналізувати цінність інструментарію гуманітаристики у сучасній ситуації суспільства в умовах самоізоляції», - зазначила Олександра Вісич.

Під час зустрічі були обговорені актуальні соціальні питання, які набули особливої гостроти в період карантину. Для цього було використано прогностичний, проєктивний, людинотворчий і смислотворчий потенціал гуманітаристики. Також до дискусії приєдналися колеги-гуманітаріїї з Києва, Львова, Житомира, Кременця.

фото з .oa.edu.ua.
фото з .oa.edu.ua.


«Сьогодні виникає особлива потреба в сталості й стабільності, а також в умовних орієнтирах для позбавлення відчуття тривоги й страху. Саме гуманітарії можуть відрефлексувати, пояснити та частково передбачити складні соціальні трансформації сучасного світу. У цьому контексті відбувається переоцінка цінностей, свого призначення, де гуманітаристика може не тільки зорієнтувати у пошукові, але й дати відповіді на фундаментальні людські питання», - додав Максим Карповець.

Про це пише Анастасія Фещук на офційному сайті Національного університету "Острозька академія".

Нагадаємо, студентки-історикині з Рівненщини здобули перемогу у Всеукраїнському конкурсі наукових робіт





На правах реклами