Ми у Facebook
19.05.2020, 23:26

Місце каміну у інтер'єрі

У приміщенні все має виглядати гармонійно.
Тому обираючи камін, варто звертати увагу на стилістику оформлення кімнати та на дизайн обладнання. Вони мають співпадати, доповнювати одне одного та поєднуватися у феєрії гарного смаку. Як досягти такого бездоганного результату? На таке складне питання нам допомогли відповісти провідні дизайнери інтер'єрів та технічні експерти.

Камін у різних стилях


Розмаїття моделей просто вражає. В цьому ми впевнилися на власні очі, зазирнувши до каталогу мережі магазинів «Світ Саун». Тут легко дібрати обладнання з металу, скла, натурального каменю, мармуру, тощо.

В залежності від дизайнерських особливостей, всі каміни можна розділити на такі групи:

1. Класичні. Вони приваблюють правильними формами та стриманим дизайном. Такі вироби часто доповнюються гравіюванням та коштовним декором.
2. Прованс. Це втілення грайливої класики у білих тонах.
3. Мінімалізм. Для нього характерні металеві вироби з простим дизайном без зайвих деталей. Вони приваблюють лаконічністю.
4. Кантрі. Такі каміни масивні, доволі прості та затишні. Частіше їх виготовляють з натурального каменю.
5. Етно. Вироби нагадують традиційні англійські моделі. Стриманий дизайн налаштовує на відпочинок та додає приміщенню затишку.

У розкішних інтер'єрах можна встановлювати вбудований камін у стилі ампір. Такі вироби доповнюються красивим декором та ліпниною. Вони створюються з увагою до деталей.

Який камін придбати з урахуванням дизайну інтер'єру


Для багатьох таке обладнання асоціюється виключно з класикою. Проте це хибне міркування. Адже виробники пропонують безліч цікавих дизайнерських ідей, які стануть прикрасою як традиційних, так і надсучасних інтер'єрів.

Перш ніж купити камін, варто коректно обрати портал та облицювання. Адже слід досягти гармонії у приміщенні. Тож камін має пасувати до вже існуючої стилістики кімнати. Для цього притримуйтесь таких базових порад:

1. Класика до класики. Для традиційних інтер'єрів з розкішними деталями варто обирати вироби з натурального каменю, мармуру, граніту, оніксу, тощо. Також приємним доповненням стане поличка для фото та домашніх скарбів над каміном.
2. Мінімум декору для сучасних інтер'єрів. Якщо приміщення виконано в одному із трендових стилів, варто замовляти каміни з каменю, металу чи мармуру. Проте обирайте моделі без оздоблення. До таких приміщень пасуватимуть вироби з простими лініями та правильними формами.
3. Правила для хайт-теку та мінімалізму. Ці стилі накладають обмеження. З матеріалів слід надавати перевагу металу, склу чи термостійкому пластику. Серед кольорів вам підійдуть білий, сірий та чорний.

Залишилось лишень обрати оптимальну модель, щоб насолоджуватися неповторною атмосферою стилю та затишку.





На правах реклами