Ми у Facebook
20.05.2020, 09:20

Коли медикам Рівненщини виплатять обіцяні доплати

Заради того, аби якнайшвидше розрахуватися з медиками області та виплатити їм обіцяні кошти у розмірі 300% посадових окладів за роботу в березні з хворими на COVID пацієнтами, депутати зібралися на засідання профільної комісії.
Обіцяні 300% окладу за березень медики Рівненщини отримають вже найближчим часом. Відповідні зміни до бюджету, вчора, 19 травня погодила постійна комісія з питань бюджету, фінансів та податків Рівненської обласної ради.

Як пояснив голова комісії Юрій Благодир, вирішити це питання можна було двома шляхами: або чекати сесії 5 червня і здійснювати ці виплати за рахунок коштів резервного фонду, або скликати заради цього позачергову сесію. Однак в обласній раді прийняли рішення якнайшвидше виконати зобов’язання перед медиками.

«В компетенції постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків здійснити перекидку коштів в межах однієї галузі, не чекаючи сесії. Тому, аби виконати зобов’язання перед нашими лікарями, медсестрами та працівниками швидкої, які ризикують своїм здоров’ям в боротьбі з коронавірусом і виплатити обіцяні гроші, ми віднайшли в обласному бюджеті понад 1 млн.грн. і спрямували його трьом закладам – Рівненській центральній міській лікарні, Сарненській ЦРЛ та Обласному центру екстренної медичної допомоги та медицини катастроф», - зауважив Юрій Благодир.

Як уже повідомлялося, з квітня доплати медикам за роботу з хворими на коронавірус пацієнтами здійснюватимуться Національною службою здоров’я України через прямі фінансові зобов’язання з відповідними медзакладами, які уклали угоди з НСЗУ.





На правах реклами