Ми у Facebook
21.05.2020, 15:57

В Україні є унікальний храм з вишитим іконостасом (+ФОТО)

prm.ua

Храм Православної церкви України який має унікальний вишитий з бісеру цільний іконостас. Подібного немає у цілому світі.

Побачити його можна в церкві Покладення ризи Пресвятої Богородиці у невеличкому селі Тютьків Теребовлянського району на Тернопільщині. П’ять років тому з благословіння настоятеля храму за цю роботу взялися родини цього невеличкого, але дружного села. За схемами вишивки ікон, які були розроблені відповідно до церковних канонів, майстрині вручну впродовж півтора року вишивали ікони. Потім їх обрамили в ажурний різьблений липовий каркас, об’єднали у трьохярусний іконостас і були вражені красою: понад 7 квадратних метрів вишитих вручну 18 ікон із бісеру (найбільша з них висотою понад 1,8 м), намистинки якого переливаються і створюють справжній 3D-ефект! Майстрині підрахували, що на цю роботу пішло 1 мільйон 436 тисяч 433 бісеринки. Але на цьому вони не зупинилися, й досі продовжують вишивати нові образи.




Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ в мережі Фейсбук.

"У сьогоднішнє свято бажаємо всім вишивальницям та вишивальникам творчої наснаги. Довіряйте Божому Промислу щодо кожного з нас, докладайте й власні сили та творіть те, що милує око й зігріває іншим людям серця. Жодна фотографія не передасть усієї живої краси вишитого іконостасу, тож радимо всім обов’язково додати до своїх майбутніх, посткарантинних мандрівних планів і храм Покладення ризи Пресвятої Богородиці, що на Тернопільщині. Такого унікального цілісного вишитого бісером трьохярусного іконостасу ви більше ніде не побачите!" - Йдеться також у повідомленні.





На правах реклами