Ми у Facebook
22.05.2020, 12:40

Рівненщина: народжені в день вишиванки отримали в подарунок вишиванки

Народжені у день вишиванки в Гощанському районі отримали свої перші в житті вишиті сорочечки.
В Гощанській спільноті на свято вишиванки народилися дві маленькі, чарівні україночки. Ці дівчата вибрали собі один із найкращий днів у році – день вшанування прадавнього символу нашого народу – День вишиванки, яка є унікальним кодом українства.

Маленьких рівнян запрошують на кінофестиваль онлайн

- Вишиванка супроводжує нас упродовж усього життя. Перший наш одяг – вишита сорочка. При вступі у новий етап життя мати благословляє нас образами та вишитим рушником. Поєднуючи свою долю, ми стаємо на вишиваний рушник. І своїм нащадкам у спадок ми передаємо вишиванку, - говорить голова Гощанської РДА Василь РОМАНЮК. - Тому цього дня, я не зміг не подарувати новонародженим вишиті сорочечки та ляльки-мотанки, які будуть справжніми оберегами їхнього довгого та щасливого життя.



Варто зауважити, що таку красу вишивають місцеві рукодільниці художньо-оформлювальної майстерні, яка виготовляє чудові вишиті сорочки у районному об’єднанні культури та дозвілля Відділ культури,молоді та спорту Гощанської райдержадміністрації Це єдина майстерня в Україні, яка надає послуги з машинної вишивки будь-якої складності саме при закладі культури.






На правах реклами