Ми у Facebook
31.05.2020, 19:20

Як буси з Італії перекрили кордон через посилки заробітчан (+ВІДЕО)

У пункті пропуску “Тиса” на україно-угорському кордоні зранку в неділю загострився конфлікт, який виник через відмову водіїв мікроавтобусів декларувати й розмитнювати товари з Італії.
Фото із сайту prozak.info

Збунтувались водії, які забирали посилки від заробітчан за певну суму і везли їх в Україну. Водії та пасажири бусів із посилками та сумками-"передачами" відмовились декларувати й розмитнювати свій вантаж і заблокували КПП для іншого транспорту.



Ще в суботу через це на кордоні утворились кілометрові черги.





А в неділю вранці конфлікт загострився, повідомив Prozak. Як повідомили в Чопському прикордонному загоні, зранку 31 травня водії мікроавтобусів повністю заблокували держкордон. На місце конфлікту прибув додатковий наряд прикордонників. Один з автомобілів прикордонників протестувальники зіштовхнули в кювет.






Штовханина виникла через зміни правил ввезення посилок без розмитнення на територію України. Раніше за автобус платили 500 євро, тепер ціна посилки – 1 євро за кілограм. До карантину, кажуть, з цим проблем не було...



А кілька днів перед тим голова Закарпатської ОДА Олексій Петров доручив силовим органам Закарпаття створити групи мобільного реагування для перевірки посилок громадян з метою їх декларування, щоб перекрити контрабандні схеми.

У другій половині дня прикордонники повідомили про відновлення роботи в ПП "Тиса" на українсько-угорському кордоні. "Блокувальники поки звільнили пункт пропуску і рух усіх транспортних засобів відновлено", - заявили у Чопському прикордонному загоні.

"Досягнутий певний компроміс з перевізниками. Вони зрозуміли, що це остаточна позиція, тому вже пішло оформлення. Станом на тепер вже оформлені перші вісім автобусів" - заявив представник митниці. Безпосередньо на оформлення очікують близько 20 автобусів, загалом у черзі може бути до 100 автобусів, повідомляють ЗМІ.




Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон повідомляє: "Здійснення контрольних операцій у пункті пропуску "Тиса", від ранку заблокованого особами, що відмовлялися пройти оформлення у встановленому законодавством порядку, відновлено о 13:10. Пропуск осіб та транспортних засобів здійснюються у штатному режимі. З громадянами, які шляхом блокування в’їзного та виїзного напрямків унеможливили пропуск, проведено відповідні заходи та роз’яснювальну роботу. Також встановлено осіб, які чинили найактивніший тиск на прикордонні наряди та порушували режим у пункті пропуску. Відповідні матеріали буде передано співробітникам компетентних правоохоронних органів".

У Міністерстві фінансів повідомили, що бунт був організований спеціально, щоб провезти контрабанду. “Це чергова спроба перетнути кордон незаконним шляхом і ввезти контрабандні товари. Однак, ці схеми більше не спрацюють. Як раніше вже не буде. І до цього повинні звикати всі” - заявив заступник міністра фінансів Юрій Драганчук.






На правах реклами