Ми у Facebook
29.06.2020, 08:57

Уяви себе баристою – як приготувати класну заварну каву вдома

Як удома приготувати смачну каву, ніби з кав'ярні
Багато людей обожнюють ароматну каву зранку, але не всі знають як правильно приготувати напій або зробити його ще кращим. Вдома, якщо немає модної кавамашини, ми зазвичай просто заливаємо в чашку з помеленою кавою окріп і все, кава готова. Деякі гурмани варять каву в турці, але теж допускають помилки. Ми розповімо, як зробити улюблений ранковий напій ще кращим.

Мелена кава одразу після помелу починає втрачати свої смокові і ароматичні властивості, тому не варто молоти її багато та завчасно. Краще перемелювати зерна безпосередньо перед вживанням кави.

Як мелену каву заварювати в чашці:

Почніть з підігріву ємкості. Це можна зробити дуже просто – налийте у чашку кип'яток і залиште на декілька хвилин. Потім злийте воду і насипайте свою улюблену порцію меленої кави (1,5-2 чайні ложки), а тоді заливайте крутим окропом. Дайте каві трішки настоятися і перемішайте, а далі за смаком покладіть цукор або молоко.

Як варити каву в турці:

Щоб приготувати каву в турці з пінкою потрібно спочатку підігріти трохи саму турку, а потім насипати у неї кави і теж трохи підігріти. Далі насипати цукор і тільки тоді влити сиру холодну воду у співвідношенні 100 мл води на 2 ч. л. кави, ну або за своїми уподобаннями. Каву варимо на маленькому вогні, і як тільки почне підніматися пінка, каву треба знімати з вогню.





На правах реклами