Ми у Facebook
04.06.2020, 17:25

Як правильно мити полуницю… у солоній воді, і навіщо

Чому краще мити полуницю у солоній воді
Зараз настає сезон полуниці, першої та улюбленої багатьма літньої ягоди. Смак і користь полуниці з городу неймовірні! Але в кожній бочці меду є ложка дьогтю, пише ukr.media. То як мити полуницю, щоб уникнути неприємних сюрпризів?

У нашій країні ягоди полуниці найчастіше пошкоджує ківсяк – шкідник, схожий на тонкого білого черв'ячка, але насправді є багатоніжкою. Люблять поласувати солодкими ягодами попелиці, равлики і слимаки, гусениці і трипси. Споживачами полуниці було зроблене тривожне відкриття. Потрібно наповнити миску водою кімнатної температури, додати в неї кілька ложок морської солі, покласти полуницю і почекати близько 30 хвилин. Після цього, коли придивитися до полуниці, можна помітити, що деяке "насіння" на її поверхні рухається. Але це зовсім не насіння.



Під дією солі з полуниці починають виповзати назовні маленькі черв'ячки, які живуть всередині плоду. Фахівці стверджують, що вони можуть бути потомством плодових мух. Виявляється, що ми протягом довгих років вживали в їжу полуницю разом з личинками комах. Тому батьки мають бути гранично уважні. Коли їх дитина їсть ягоди, краще їх попередньо ретельно оглянути. Ну, а чи мити полуницю з сіллю, кожен вирішує сам. Але береженого, як кажуть, і Бог береже. Після такої процедури потрібно знову ретельно помити полуницю в чистій воді.






На правах реклами