Ми у Facebook
08.06.2020, 15:25

Сьогодні святкують День Святого Духа

Наступний день після свята Трійці має назву День Святого Духа і присвячений прославленню третьої Особи Пресвятої Трійці.
Церква встановила це свято на противагу єресі македонян, які відкидали Божество Святого Духа та Його єдиносущність з Богом-Отцем і Сином Божим.

На Другому Вселенському Соборі у 381 році ця єресь була засуджена та утверджене вчення про Святого Духа як третю Особу Пресвятої Трійці, а також остаточно сформований Символ віри, в якому викладені основні постулати нашої віри в Триєдиного Бога. «Вірую… в Духа Святого, Господа Животворчого, що від Отця походить, що Йому з Отцем і Сином однакове поклоніння і однакова слава, що говорив через пророків», – цим коротким реченням висловлена невимовна тайна Трійці.

Фото зі сторінки ПЦУ в ФБ.
Фото зі сторінки ПЦУ в ФБ.


Церковний календар на червень 2020 року

Святий Дух на іконах зображається символічно у вигляді голуба – як Він явився в день Богоявлення або у вигляді вогняних язиків – як Він зійшов на апостолів і учеників Христових у свято П’ятидесятниці. Саме в цей день для апостолів стали очевидними дари Святого Духа серед яких слово мудрости, слово знання, вiра, дари зцiлення, творення чудес, дар пророцтва, розпiзнавання духiв, рiзнi мови, тлумачення мов, а також обдарування ієрархічного служіння в Церкві, тобто служіння єпископів, священиків і дияконів. Гармонійне поєднання обдарувань одних християн з іншими робить Церкву живим організмом, Тілом Христовим.

Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ в мережі Фейсбук.

Нагадаємо, ПЦУ й надалі приймає записки через Інтернет.





На правах реклами