Секрет ідеального бісквіта – цей рецепт стане улюбленим на вашій кухні
Інгредієнти
Щоб приготувати бісквіт (діаметр форми 18-19 см, висота 7,5 см):
Яйця – 5 шт.
Борошно пшеничне – 150 грамів.
Цукор – 150 грамів.
Сіль – щіпка;
Приготування
1. Яйця розділити на білки та жовтки. До білків додати дрібку солі та збивати до появи піни. Ємність і віночки обов'язково мають бути чистими та знежиреними, а в білки не повинен потрапити жовток, навіть крапелька жовтка або жиру не дасть білкам добре збитися.
2. Коли з'явилася піна, починаємо поступово вводити весь цукор, постійно збиваючи білки. Збиваємо 10-15 хвилин до міцних піків. Білкова маса повинна дуже добре тримати форму, якщо перевернути ємність верх дном, то білки все одно залишаться на своєму місці.
3. Тепер по одному вводимо жовтки, продовжуючи збивати. Весь процес займе 3-4 хвилини.
4. В отриману масу просіваємо в 3-4 підходу все борошно, обережно її вмішуємо лопаткою рухами знизу-вгору. Обов'язково перемішуючи лопаткою, бо якщо скористатися міксером на етапі введення борошна, то маса сильно осяде, і бісквіт не буде таким пишним. Чим менше ми масу перемішуємо, тим пишнішим буде бісквіт. Саме ці маленькі бульбашки збитих білків і піднімуть у результаті тісто, тому бережемо їх як зіницю ока. Перемішуємо до того моменту, коли вже все борошно увійшло у тісто.
5. Форму для випікання підготуйте заздалегідь, дно можна застелити пергаментом, стінки не треба нічим змащувати та вистилати. Вважається, що бісквіт при випічці хапається за стінки форми й таким чином піднімається краще, а якщо їх змастити або вистелити пергаментом, то тісто буде з них просто зісковзувати. Перекладаємо тісто в форму, 3 рази стукнемо формою об стіл, щоб усередині не було порожнеч і провернемо її по колу теж 3 рази, таким чином рівень тесту по центру буде трохи нижчий, а ближче до стінок — вищий. Тому бісквіт буде підніматися більш рівномірно.
6. Випікаємо в заздалегідь прогрітій до 160 градусів духовці 40-50 хвилин. Перші 40 хвилин духовку не відкриваємо зовсім, інакше бісквіт може впасти. Готовність можна перевірити дерев'яною шпажкою або просо натиснути на бісквіт, він повинен злегка пружинити. Готовому бісквіту даємо хвилин 5 охолонути у формі, потім дістаємо його з форми та охолодити на решітці.
7. Коли бісквіт повністю охолоне, його потрібно загорнути в харчову плівку і залишити на 8-10 годин, щоб бісквіт повністю дозрів і не кришився при нарізуванні на коржі.
У рівненському ЦНАПі відновили прийом документів на реєстрацію транспортних засобів
З 6 лютого 2025 року відновлено прийом документів для реєстрації та перереєстрації транспортних засобів у сервісних центрах МВС.
переглядів: 116
На Рівненщині ввели заборону на лов щуки
З 15 лютого по 31 березня 2025 року на всіх водоймах Рівненської області діятиме заборона на вилов щуки. Це пов’язано з початком нерестового періоду у цього виду риб.
переглядів: 188
Як стероїди допомагають швидше досягати результатів у тренажерному залі?
Часто важкоатлети бажають стероїди купити для того, щоб у короткі терміни покращити свої фізичні та спортивні показники. Вони мають багато позитивних якостей, але й несуть великі ризики для організму людини. Проте за деяких умов можна уникнути небезпеки та отримати ідеальну статуру і витривалість швидко та ефективно.
переглядів: 112
Як родинам зниклих безвісти за особливих обставин захиститися від шахрайства
Зловмисники видають себе за волонтерів, журналістів, представників державних органів та організацій. І користаються з емоційного стану людей, які шукають своїх близьких.
переглядів: 265
Декларування доходів 2025: коли подавати декларацію, щоб уникнути штрафів?
В Україні триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом минулого року. Вона стартувала 1 січня 2025 року.
переглядів: 253