Ми у Facebook
11.06.2020, 16:16

Італійська бабуся готувала традиційну страву, поки лікарі колупалися у її мозку

Італійка фарширувала оливки, поки лікарі оперували її мозок
Унікальна операція відбулася Італії. Жінка фарширувала оливки, поки лікарі проводили їй операцію на головному мозку. Про незвичайну пацієнтку з міста Анкона повідомляє BBC. Операція тривала дві з половиною години. У ній були задіяні 11 фахівців нейрохірургічного відділення: хірург, психолог, медсестри.

Кулінарні заняття 60-річної італійки дозволили хірургам "відкалібрувати" свою роботу, контролюючи координацію рухів пацієнтки. Менш ніж за годину жінка встигла приготувати 90 фаршированих оливок. Оливки по-асколанські фарширують начинкою з м’яса, овочів і сиру, після чого обсмажують у фритюрі.
На одному з етапів подібних операцій пацієнтів пробуджують від наркозу і просять чимось зайнятися, щоб стежити за роботою мозку. Нейрохірурги у такий спосіб дізнаються, чи не зачеплені здорові тканини мозку. Ще один пацієнт з Анкони, наприклад, попросив дивитися мультфільми, але в основному люди вважають за краще грати на музичних інструментах.

Доктор Роберто Трігнані, завідувач відділення нейрохірургії в лікарні Анкони, повідомив, що операція пройшла добре. За останні п’ять років Трігнані провів 60 операцій, під час яких пацієнти не тільки «не спали», а й займалися якимись справами. Однак вперше в його великій практиці пацієнтка була зайнята приготуванням традиційної італійської закуски під час складної операції.





На правах реклами