Ми у Facebook
13.06.2020, 10:39

Децентралізація на повну: На Рівненщині буде 4 райони, а не 16

Очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль взяв участь у засіданні Уряду. Одне з питань, що розглянули – продовження адміністративно-територіальної реформи. Вона має бути завершена до місцевих виборів, призначених на жовтень цього року.
За словами очільника Уряду Дениса Шмигаля, децентралізація - дуже важлива реформа, адже: "Це реформа так званого базового рівня, коли територію мають покрити спроможні громади"...

Для успішності функціонуванння громад слід перейти до наступного етапу реформи – субрегіонального рівня, формування оптимізованих районів.

За словами голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, в урядовому проєкті передбачено 4 райони замість 16.


Інфографіка з rv.gov.ua
Інфографіка з rv.gov.ua


«Рівненський, Сарненський, Вараський, Дубенський. Саме стільки буде районів на Рівненщині після завершення другого етапу децентралізації. Робота справді проведена колосальна. До неї долучилися представники влади, депутати різних рівнів, представники асоціацій, громадськості, міжнародні та місцеві експерти. Але головне – те, що у неї повірили мешканці містечок, селищ, сіл. Вони добровільно ухвалили рішення про об’єднання громад. Процес ще триває. Але перспективний план із 64 ОТГ вже затверджений Урядом», - зазначив Віталій Коваль.

За повідомленням з Рівненської ОДА, rv.gov.ua.

Нагадаємо, на Рівненщині відновлюють дорогу державного значення. На аукціон виставили "бурштинову" землю.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ