Ми у Facebook
14.06.2020, 11:20

Україна відкриває повітряні кордони. В які країни можна вилетіти з 15 червня

фото з epravda.com.ua

Карантин послаблюється - у понеділок починається відновлення регулярних авіаперельотів, наш головний аеропорт "Бориспіль" вже відкрив пункти пропуску, щоб приймати іноземців. А куди зможуть полетіти українці?
Міністр інфраструктури Владислав Криклій на своїй сторінці у Facebook назвав перші дев'ять країн, які готові прийняти наших громадян після запуску міждународних авіарейсів.

Отже, з понеділка, 15 червня українці зможуть вилетіти в Албанію та США.

Готова приймати громапдян України Велика Британия, але після цього обов'язково треба відбути 14 днів карантину.

Туреччина з 15 червня прийматиме українців без обмежень на кордоні, але після прибуття треба пройти тести на Covid-19. Так само з 27 червня можна буде вилетіти в Туніс.

"Продовжуємо відновлювати нашу авіацію! ✈️
▶️ Сьогодні Уряд своїм рішенням відкрив пункти пропуску в аеропортах України та дозволив в’їзд для низки іноземців, які не є громадянами країн зі значним поширенням COVID-19 і не перебували на території таких держав протягом останніх 14 днів. Ці зміни дадуть змогу відновити роботу підприємств авіаційного транспорту і налагодити міжнародне повітряне сполучення.

З 15 червня нас готові приймати:

📍Албанія, США - без обмежень на кордоні;
📍Велика Британія - з дотриманням карантину 14 днів;
📍 Туреччина - без обмежень на кордоні та тестуванням по прибуттю.

З 27 червня:
📍Туніс - з тестуванням по прибуттю;

Буде розглянута можливість відкриття кордонів після покращення епідемічної ситуації в Україні:
📍Кіпр, Чорногорія, Грузія, Греція - з 1 липня.

Але краще за все #мандруйУкраїною 🇺🇦



Тим часом на сайті авіакомпанії Міжнародні авіалінії України призупинили продаж квитків до 1 серпня 2020 року. Ще до 12.06 в системі бронювання авіакомпанії були доступні квитки на рейси з 1 липня. З продажу зникли авіаквитки на всі міжнародні рейси, окрім Лондона. Також до серпня відкладено більшість внутрішніх рейсів, відновлення яких планувалося з 15 червня 2020, – повідомляє Lowcostavia.com.ua.

Нагадаємо, через пандемію коронавірусу із 17 березня Україна припинила регулярні міжнародні пасажирські авіарейси.

14 червня на онлайн брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що МОЗ визначив правила перетину кордону України у зв’язку з відновленням авіасполучення з 15 червня. Зокрема, буде визначено перелік країн, які увійдуть до так званої “червоної” та “зеленої” зони. До “червоної” зони будуть відноситись країни, де кількість хворих на COVID-19 на певну дату складає більше 40 осіб на 100 тис. населення. Громадяни, які прибувають із цих країн, повинні будуть проходити обов’язкову обсервацію або самоізоляцію. МОЗ буде публікувати перелік таких країн на своєму сайті.





На правах реклами