Ми у Facebook
21.06.2020, 08:00

Сьогодні – день батька. Вітання для тата

Щорічно у багатьох країнах світу, а віднедавна і в Україні, у третю неділю червня відзначають День батька (Father's Day). Його ще називають День тата, День батьків, День татусів. У 2020 році це свято припадає на 21 червня.
До речі, вперше День батька відзначили у США 110 років тому - 19 червня 1910-го. Ініціаторкою свята була татова донька - пересічна американка Сонора Додд з міста Спокан, штат Вашингтон. Її батько сам виховував шістьох дітей після того, як його дружина померла під час пологів...

У 2013 році Міністерство соціальної політики України запропонувало відзначати День батька в третю неділю вересня. Однак тоді такий указ президент України не підписав. Тож Всенародний день батька різні громадські організації та різні міста відзначали і в червні, і у вересні. І лише у 2019 році указом президента День батька в Україні набув офіційного статусу Тому третя неділя червня - ще один привід привітати своїх батьків, татів, татусів та нагадати їм про свою любов.



А донечки та синочки можуть намалювати листівку й написати на ній, як ви любите тата! Хочете гарними словами – ось декілька віршів, вітальних листівок, СМС привітань:






Кожен день з тобою – свято!
Ти найкращий в світі тато!



Спасибі Вам, тату, за щедре тепло,
За людяність Вашу, безмежне добро,
За руки робочі, безсонні ті ночі,
За те, що зростили, за хліб на столі!
Хай Бог вам здоров’я та сили дає,
Зозуля сто літ Вам в гаю накує!



З Днем батька я тебе вітаю, татку,
Бажаю тобі здійснення всіх мрій!
Нехай у тебе буде все в порядку!
Щасливим будь, рідненький батьку мій!




Сонник. Чому сниться батько





На правах реклами