Улюблена ягода літа – корисні властивості черешні, шкода і калорійність
Склад і калорійність
У ста грамах черешні міститься 1.1 гр. білків, 0.4 гр. жирів і 11.5 гр. вуглеводів. Калорійність ягоди становить 50 ккал. Черешня містить в собі вітаміни груп РР, Е, С, В і А. Крім того, вона багата залізом, фосфором, калієм, натрієм, кальцієм і магнієм. Також присутні зола, крохмаль, ненасичені жирні і органічні кислоти, моно – і дисахариди.
Корисні властивості черешні
Завдяки високому вмісту Р-активних сполук черешня нормалізує тиск, допомагає при гіпертонічних хворобах. Ягода має легку сечогінну дію. Гіпертонікам потрібно з’їдати 1 – 2 жмені черешні темно-червоного кольору. Якщо є можливість, то краще вживати щодня. Плід нормалізує діяльність нирок і печінки. Допомагає переносити біль при ревматизмі, подагрі і артриті. Буде краще, якщо черешню замінити концентрованим соком цієї ягоди. Завдяки високому вмісту заліза, вона допоможе уникнути недокрів’я.
Компоти і соки допомагають позбутися від захворювань шлунково-кишкового тракту, наприклад, спастичних кольок, запору і атонії кишечника. Теж стосується виразок 12-палої кишки, шлунку і гастриту. Багато продукти, у складі яких є органічні кислоти, можуть посилити ці захворювання, але тільки черешня. Черешня, користь якої безперечна, допомагає людям, що страждають розладами нервової системи. Так, якщо ви страждаєте безсонням, депресіями або стресами, пару жмень цієї ягоди допоможуть поліпшити становище і позбавити вас від цих проблем.

Крім того, черешня зміцнює волосся, нігті і кістки. Деякі медики рекомендують робити маски на основі черешні. Вони допоможуть повернути шкірі пружність, еластичність і свіжий, здоровий вигляд. Якщо є запалення, висипання та інші проблеми, то регулярне вживання черешні також допоможе позбутися від цих проблем або максимально знизити наслідки.
З-за низької калорійності продукту її часто включають в раціон дієт. Але не забувайте про міру, оскільки надмірне вживання може призвести до неприємних наслідків. Також не забувайте про те, що лікуватися за допомогою неї не вийти. При будь-яких захворюваннях звертайтеся до медиків. Звичайно, черешня користь і шкоду має безсумнівно, але бути вона буде лише допоміжним засобом.
Шкода
В черешнях шкода також є. Але якихось серйозних протипоказань немає. Вся справа тут в кількості. Якщо з’їсти її дуже багато, це зробить неприємний ефект на людей з діабетом або зі спайковою хворобою. Не варто їсти її відразу після прийому їжі. Повинно пройти як мінімум 30 хвилин.
Більшість майбутніх мам також люблять їсти цей продукт у великих кількостях.

Однак не варто вживати понад 300 г за один прийом. Не поспішайте, не ковтайте пригорщами, бо це може привести до здуття живота. Також не рекомендується вживати черешню людям з індивідуальною непереносимістю. Зверніться до лікаря, щоб дізнатися, чи можна вам включати її в свій раціон.


Магнітна буря обрушиться на Землю вже завтра, 5 лютого

Лютий розпочався одночасно зі спалахом на Сонці, що вдарив по магнітному полю Землі. Наразі найпомітнішими магнітними збуреннями, які чекають на нас у лютому, можна назвати чотири. Перша потужна магнітна буря накриє українців вже завтра, 5 лютого. Тому треба заздалегідь подбати про свій стан.
переглядів: 5441
Найсмачніша намазка на хліб. Перекус за 3 хвилини: прості інгредієнти

Сьогодні портал OGO.ua розкаже про одну з намазок із часником. Це чудова закуска для свята або простих дружніх посиденьок.
переглядів: 5939
Як заварити червоний буряк, щоб був яскравий та солодкий

Полюбляєте страви з буряком, але приготувати овоч не вдається ідеально, то колір виварюється, то смак не надто солодкий. Є кілька моментів, які варто знати перед тим як почати готівлю.
переглядів: 1664
Смачний перекус для всієї родини: Сосиски в тісті

Хто ж не любить сосски в тісті, але як приготувати для них тісто? Просто й швидко!
переглядів: 817
Ідеальний сніданок: Як приготувати смачні сирники

Для приготування цього смачного й корисного сніданку потрібно трошки кулінарного хисту та правильні інгредієнти.
переглядів: 753