Замініть яблука полуницею – новий погляд на традиційну шарлотку
Інгредієнти
свіжа полуниця — 500 г;
яйця курячі — 4 шт.;
цукровий пісок — 180 г;
ванільний цукор — 1 ч. л.;
біле пшеничне борошно — 190 г;
розпушувач для тіста — 1 ч. л.;
масло вершкове для змащування форми.
[imgF=160184
Як приготувати шарлотку зі свіжою полуницею:
Першим ділом підготувати полуницю. Її старанно промити, видалити зелені хвостики й перекласти на паперові рушники, щоб стекла зайва волога. Коли ягоди обсохнуть, нарізати їх навпіл, якщо вони дуже великі. Потім у глибоку миску розбити яйця і збити міксером на невеликій швидкості. Поступово додавати цукор, слідом відправити ванільний цукор і продовжити збивати до утворення густої білої піни.
Борошно просіяти, за рахунок чого не лише віддаляється дрібне сміття, але і відбувається насичення киснем. Тоді готова випічка виходить ніжнішою. Додати борошно, розпушувач, перемішати й з'єднати з яєчною масою. Замішувати тепер можна тільки ложкою або лопаткою знизу вгору і провертаючи по колу Замісити однорідне тісто, по консистенції як густа сметана. Якщо буде рідке, то всі ягідки опустяться на низ пирога.
Дно форми для випічки (краще роз'ємної) застелити пергаментним папером. Можна змастити шматочком вершкового масла внутрішню поверхню, включаючи бортики. Вилити у форму половину тіста й обережно розрівняти його. Викласти полуницю. Зверху розподілити тісто таким чином, щоб усі ягоди були закриті.
Щоб ягідки розташовувалися майже посередині пирога, то викладайте полуницю зверху на тісто. Вони трохи потонуть, і буде якраз те що треба. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-190 градусів 35-45 хвилин.

По закінченні вказаного часу дістаємо і перевіряємо випічку на готовність за допомогою дерев'яної шпажки. Протикаємо і дивимося — якщо паличка суха, значить пиріг готовий, його можна діставати. Якщо ж на дерев'яній шпажці присутнє сире тісто, то шарлотку необхідно ще потримати в духовці 5-10 хвилин.
Готовій випічці треба дати трохи охолонути. Тільки потім можна перекласти на велике плоске блюдо і прикрасити за бажанням. Тут вже в кого наскільки вистачить фантазії: посипати цукровою пудрою і мигдальними пластівцями, розкласти скибочки або цілі ягідки суниці, листочки свіжої м'яти.

Гороскоп на 10 квітня: енергійний день видасться до декількох знаків зодіаку

Щоденний гороскоп на 10 квітня 2025 року показує, що одні знаки зодіаку матимуть виняткові можливості, а інші можуть зіткнутися з певними труднощами. Овнів, Раків і Водоліїв очікує успішний день, сповнений позитивної енергії та нових можливостей.
переглядів: 49
Свиняча рулька в пиві - смачна страва до Великоднього столу

Свиняча рулька в пиві, обсмажена з додаванням ароматного золотистого напою, стане справжньою родзинкою до святкового столу.
переглядів: 110
У Рівному тимчасово вимкнуть світлофори на вулиці Чорновола

У середу, 9 квітня, у Рівному проводитимуться роботи з модернізації світлофорного об’єкта на вулиці В’ячеслава Чорновола (район Нового двору, поблизу гімназії №16).
переглядів: 290
Гороскоп на середу, 9 квітня 2025 року, для всіх знаків Зодіаку

Старі розмови, невирішені емоції, мовчазні зітхання і завислі питання - у середу вони можуть повернутися не для того, щоб мучити, а для того, щоб нарешті знайти своє місце.
переглядів: 387
Топ-6 рецептів ідеальної глазурі для вашої паски

Великдень вже на підході! Ловіть 6 перевірених рецептів глазурі, щоб ваша випічка була не лише смачною, але й неймовірно красивою!
переглядів: 371