Замініть яблука полуницею – новий погляд на традиційну шарлотку
Інгредієнти
свіжа полуниця — 500 г;
яйця курячі — 4 шт.;
цукровий пісок — 180 г;
ванільний цукор — 1 ч. л.;
біле пшеничне борошно — 190 г;
розпушувач для тіста — 1 ч. л.;
масло вершкове для змащування форми.
[imgF=160184
Як приготувати шарлотку зі свіжою полуницею:
Першим ділом підготувати полуницю. Її старанно промити, видалити зелені хвостики й перекласти на паперові рушники, щоб стекла зайва волога. Коли ягоди обсохнуть, нарізати їх навпіл, якщо вони дуже великі. Потім у глибоку миску розбити яйця і збити міксером на невеликій швидкості. Поступово додавати цукор, слідом відправити ванільний цукор і продовжити збивати до утворення густої білої піни.
Борошно просіяти, за рахунок чого не лише віддаляється дрібне сміття, але і відбувається насичення киснем. Тоді готова випічка виходить ніжнішою. Додати борошно, розпушувач, перемішати й з'єднати з яєчною масою. Замішувати тепер можна тільки ложкою або лопаткою знизу вгору і провертаючи по колу Замісити однорідне тісто, по консистенції як густа сметана. Якщо буде рідке, то всі ягідки опустяться на низ пирога.
Дно форми для випічки (краще роз'ємної) застелити пергаментним папером. Можна змастити шматочком вершкового масла внутрішню поверхню, включаючи бортики. Вилити у форму половину тіста й обережно розрівняти його. Викласти полуницю. Зверху розподілити тісто таким чином, щоб усі ягоди були закриті.
Щоб ягідки розташовувалися майже посередині пирога, то викладайте полуницю зверху на тісто. Вони трохи потонуть, і буде якраз те що треба. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-190 градусів 35-45 хвилин.

По закінченні вказаного часу дістаємо і перевіряємо випічку на готовність за допомогою дерев'яної шпажки. Протикаємо і дивимося — якщо паличка суха, значить пиріг готовий, його можна діставати. Якщо ж на дерев'яній шпажці присутнє сире тісто, то шарлотку необхідно ще потримати в духовці 5-10 хвилин.
Готовій випічці треба дати трохи охолонути. Тільки потім можна перекласти на велике плоске блюдо і прикрасити за бажанням. Тут вже в кого наскільки вистачить фантазії: посипати цукровою пудрою і мигдальними пластівцями, розкласти скибочки або цілі ягідки суниці, листочки свіжої м'яти.

Як приготувати ідеальне ризотто: ключові поради для ідеальної текстури

Ризотто — страва, яка на перший погляд здається простою, але насправді потребує точності та уважності. Один необережний крок — і замість ніжної кремової текстури ви отримаєте розварену кашу або пересушений рис. Втім, є простий спосіб, що допоможе уникнути помилки та досягти бажаного результату.
переглядів: 550
Мошки атакують: що робити, щоб уникнути укусів та алергії

Ось дочекалися тепла та плануємо купу справ з роботи та відпочинку на свіжому повітрі, на це сподіваються також і перші представники кровососів — мошки.
переглядів: 202
Догляд за молодими огірками: як поливати та чим підживити після сходів

Огірки — популярна овочева культура, яка потребує уважного догляду вже з перших днів після появи сходів. Правильне підживлення й догляд у цей період формують міцну основу для подальшого розвитку рослини, здорового цвітіння та високого врожаю.
переглядів: 721
Несподівані новини: астропрогноз на п'ятницю

Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 23 травня.
переглядів: 314
У Рівному на вулиці Приозерній оновили вуличне освітлення

У Рівному на вулиці Приозерній завершили ремонтні роботи системи зовнішнього освітлення.
переглядів: 327