Замініть яблука полуницею – новий погляд на традиційну шарлотку
Інгредієнти
свіжа полуниця — 500 г;
яйця курячі — 4 шт.;
цукровий пісок — 180 г;
ванільний цукор — 1 ч. л.;
біле пшеничне борошно — 190 г;
розпушувач для тіста — 1 ч. л.;
масло вершкове для змащування форми.
[imgF=160184
Як приготувати шарлотку зі свіжою полуницею:
Першим ділом підготувати полуницю. Її старанно промити, видалити зелені хвостики й перекласти на паперові рушники, щоб стекла зайва волога. Коли ягоди обсохнуть, нарізати їх навпіл, якщо вони дуже великі. Потім у глибоку миску розбити яйця і збити міксером на невеликій швидкості. Поступово додавати цукор, слідом відправити ванільний цукор і продовжити збивати до утворення густої білої піни.
Борошно просіяти, за рахунок чого не лише віддаляється дрібне сміття, але і відбувається насичення киснем. Тоді готова випічка виходить ніжнішою. Додати борошно, розпушувач, перемішати й з'єднати з яєчною масою. Замішувати тепер можна тільки ложкою або лопаткою знизу вгору і провертаючи по колу Замісити однорідне тісто, по консистенції як густа сметана. Якщо буде рідке, то всі ягідки опустяться на низ пирога.
Дно форми для випічки (краще роз'ємної) застелити пергаментним папером. Можна змастити шматочком вершкового масла внутрішню поверхню, включаючи бортики. Вилити у форму половину тіста й обережно розрівняти його. Викласти полуницю. Зверху розподілити тісто таким чином, щоб усі ягоди були закриті.
Щоб ягідки розташовувалися майже посередині пирога, то викладайте полуницю зверху на тісто. Вони трохи потонуть, і буде якраз те що треба. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 180-190 градусів 35-45 хвилин.

По закінченні вказаного часу дістаємо і перевіряємо випічку на готовність за допомогою дерев'яної шпажки. Протикаємо і дивимося — якщо паличка суха, значить пиріг готовий, його можна діставати. Якщо ж на дерев'яній шпажці присутнє сире тісто, то шарлотку необхідно ще потримати в духовці 5-10 хвилин.
Готовій випічці треба дати трохи охолонути. Тільки потім можна перекласти на велике плоске блюдо і прикрасити за бажанням. Тут вже в кого наскільки вистачить фантазії: посипати цукровою пудрою і мигдальними пластівцями, розкласти скибочки або цілі ягідки суниці, листочки свіжої м'яти.

Курс валют на 14 липня: долар і євро зберігають стабільність

У понеділок, 14 липня, курси іноземних валют по відношенню до гривні залишаються відносно стабільними. За даними фінансових платформ Wise, XE та Bloomberg, суттєвих коливань на міжбанку не зафіксовано.
переглядів: 111
Спека прискорює старіння: за впливом — як алкоголь і куріння

Вчені попереджають: висока температура може мати такий самий вплив на організм, як куріння чи вживання алкоголю.
переглядів: 127
Сезон кабачків завершується: що швидкого і смачного приготувати на сніданок

Серпень уже не за горами, а це означає, що сезон кабачків поступово добігає кінця. Якщо ви ще не встигли насолодитися цими ніжними овочами — саме час зробити це зараз. Тим більше, що з кабачків можна приготувати прості, бюджетні й дуже смачні страви на сніданок.
переглядів: 171
Що святкують в Україні 14 липня?

Сьогодні, 14 липня, немає великих релігійних свят, однак у церковному календарі ця дата теж має важливе значення.
переглядів: 217
Гороскоп на 14 липня: день несподіванок і внутрішніх рішень

Астрологи прогнозують, що 14 липня стане днем, коли багато хто перегляне свої плани або раптово отримає нові можливості. Зорі радять уникати зайвої метушні й прислухатись до себе.
переглядів: 239
Реклама