Ми у Facebook
08.07.2020, 18:00

На компенсацію житла для дітей-сиріт Рівненщини виділили понад 33 млн гривень

У цьому році Рівненській області на компенсацію для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, передбачено субвенцію з державного бюджету у розмірі понад 33 мільйони гривень.
Загалом на Рівненщині на квартирному обліку перебуває 1273 дитини-сироти, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Так, понад тисячу осіб – претендують на компенсацію за рахунок субвенції з держбюджету в порядку черговості.

Цьогоріч Мінсоцполітики запровадило багато нових ініціатив щодо забезпечення житлом даної категорії осіб за кошти з держбюджету. Про це йшлося на всеукраїнській селекторній нараді, організованій Міністерством соціальної політики України.

У студії Рівненської ОДА до наради долучилися перший заступник голови ОДА Сергій Подолін, директор обласного департаменту соціального захисту населення Олексій Шамак, начальник служби у справах дітей ОДА Віктор Марчук та інші представники профільних структурних підрозділів.

Як повідомив директор Департаменту захисту прав дітей та усиновлення Мінсоцполітики Руслан Колбаса, нова Постанова КМУ від 1 червня 2020 року № 515 уніфікована, скорочена та врегульовує багато питань щодо компенсації на забезпечення дітей-сиріт житлом за рахунок коштів субвенції з держбюджету.

Зокрема, порядком використання коштів передбачено, що грошова компенсація може бути використана протягом одного року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в уповноваженому банку. За поданнями районних, міських комісій та ОТГ, обласною комісією формується список дітей, які потребують компенсації, за датою постановки на облік. Зміни захищають тих, кому цьогоріч виповнюється 23 роки. Вони у порядку черговості претендують на компенсацію упродовж року.

Також відповідно до нововведень дитина не зобов’язана придбати житло у місці, де стоїть на обліку, адже при досягненні повноліття може поїхати вчитися або ж працювати в інше місто. Такі зміни є принциповою позицією Офісу Президента.



Сергій Подолін звернувся з рекомендацією, щоб в кожній області визначити особу, яка б повністю відповідала за експертизу документів щодо придбання житла, аби уникнути махінацій на ринку нерухомості. А також з питанням почерговості надходження коштів до області, аби більш детально спланувати роботу комісій.

Також Сергій Подолін дав доручення присутнім підготувати роз’яснення та забезпечити організацію виконання рішення уряду щодо компенсації на придбання житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Це допоможе міським, районним комісіям та об’єднаних територіальних громад швидко організувати роботу та проінформувати щодо цьогорічних нововведень. А також доручив профільним управлінням систематизувати роботу у даному напрямку, щоби максимально забезпечити житлом дітей-сиріт Рівненщини.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ