Ми у Facebook
11.07.2020, 13:30

Олег Сенцов зніме фільм "Носоріг"

Проект отримає підтримку у розмірі 25 мільйонів гривень.
Про це на своїй сторінці у мережі Фейсбук Міністр культури Олександр Ткаченко:

"Долучився до засідання Ради державної підтримки кінематографії, де висловив власну точку зору щодо підтримки виділення коштів на виробництво фільму Олега. Проект переміг у третьому конкурсі у 2012 році, але з того часу підписання угоди з переможцем переносилося двічі. З різних причин. А далі сталося ув’язнення…", - йдеться у повідомленні.

Рада одноголосно проголосувала «за» щодо укладання контракту на фінансування фільму. Виділені кошти складуть 50% від загального кошторису стрічки.

"Щойно Рада з державної підтримки кінематографії проголосувала за надання фінансування мого фільму «Носоріг», який вигравав пітчинг Держкіно ще у 2012 році. Ні у кого з експертів не виникло сумнівів щодо підтримки цього довгоочікуваного проекту, єдине що потрібно було знайти правильне юридичне рішення. І так як цей фільм усі ці роки не виключали з плану держпідтримки кінематографії, то таке рішення було сьогодні знайдено. Я дуже радий, що зможу, нарешті, почати знімати кіно, а також вдячний членам Ради, міністру культури та нашому Держкіно за спільну підтримку «Носорога».
Кіно буде, зйомки цієї осені!" - Прокоментував Олег Сенцов на своїй сторінці у мережі Фейсбук.

Як повідомляє Суспільне, "Носоріг" (suspilne.media) – повнометражна кримінальна драма режисера Олега Сенцова. У 2013 році стрічка виграла на пітчінгу в Держкіно, державне фінансування склало 3,9 млн гривень із загального бюджету 8,1 млн гривень. Через незаконне ув'язнення кримчанина Сенцова Росією після анексії АРК у 2014 році виробництво фільму не було завершено.

Нагадаємо, Олегу Сенцову вручили премію імені Сахарова. Ні про що не шкодую: емоційна заява Сенцова в шосту річницю його арешту





На правах реклами