Ми у Facebook
14.07.2020, 18:22

Українцям можуть подовжити відпустки – що відомо

В Україні хочуть збільшити тривалість відпусток
Законопроєкт про внесення поправок до Кодексу законів про працю розробили у партії «Слуга народу». Відповідно до документа, в українців з’явиться по 4 додаткових вихідних на рік, інформує Today.ua. У проєкті нового Кодексу законів про працю депутати прописали збільшення відпустки для громадян України. Якщо законопроєкт приймуть, то замість 24 днів українці зможуть брати відпустку на 28 календарних днів, а працююча молодь віком до 18 років отримає право йти у відпустку аж на 31 день.

Крім того, згідно з новим проєктом трудового кодексу України, до стажу роботи, що дозволяє отримати щорічну оплачувану відпустку, зараховуватиметься:

час фактичної роботи і час простою, що виник не з вини працівника;
час, коли за людиною підприємство зберігало робоче місце, але вона сама при цьому не працювала;
відпустка по вагітності та пологах;
час основної оплачуваної відпустки.

Крім додаткових вихідних у проєкті КЗпП пропонується вивести ініціативу роботодавця розірвати трудовий договір з працівником в окремий пункт. Роботодавець зможе звільняти співробітника «у випадках його відмови від зміни істотних умов трудового договору, а також з причин економічного, технологічного, структурного чи аналогічного характеру». При цьому, експерти вважають, що до понять «структурна або аналогічна причина» можна віднести все, що завгодно.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ