Ми у Facebook
23.07.2020, 10:22

Після луцького теракту в Україні створять спеціальний "чорний список"

В Україні створять "чорний список" громадян, які причетні до тероризму
Українці потраплятимуть до так званого "чорного списку". Чиновники планують вносити в реєстр тих, хто під санкціями або причетний до тероризму. Формування списку вже затвердили представники Кабміну. Про це стало відомо 23 липня, пише інформаційне агентство ASPI.

У відповідну документацію потраплятимуть громадяни, які підозрюються в організації або вчиненні терористичних актів. Особи вказані у санкційних міжнародних списках також будуть внесені в українську базу даних. Держфінмоніторинг зобов'язали розробити та сформувати такий перелік на підставі відповідних рішень судових інстанцій. Враховуватиметься й інформація міжнародних організацій.

В уряді також розглянули та затвердили єдину інформаційну систему запобігання і протидії відмиванню доходів. Йдеться про кошти, які були одержані злочинним шляхом. Вказано й про фінансування тероризму та розповсюдження на території держави зброї масового знищення. Нагадаємо, у Луцьку чоловік захопив рейсовий автобус з пасажирами та утримував людей 12 годин. Правоохоронці заявили, що після події до лікарні громадяни не зверталися.





На правах реклами