Ми у Facebook
31.07.2020, 15:20

Ділянку білоруського кордону на Рівненщині тепер охороняє Житомирський загін

Від 31 липня 2020 прикордонні підрозділи у Львівській, Волинській, Житомирській, Рівненській, Херсонській та Запорізькій областях - оптимізовані під територіальний устрій та нестимуть службу за європейськими стандартами.
Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

П’ять прикордонних загонів нестимуть службу за новою оргштатною структурою.

Реорганізація відбувається з урахуванням європейських норм.

Оскільки в Україні триває реформа децентралізації, оптимізація ділянок органів та підрозділів охорони кордону здійснюється з врахуванням адміністративно-територіального устрою. Це робиться для покращення взаємодії з місцевими органами влади та іншими правоохоронними органами.

У Львівській області ліквідовано Мостиський прикордонний загін. Майже 280-кілометрова ділянка кордону з Польщею в межах Львівської області перейшла у відповідальність оновленого Львівського загону. Об’єднання двох загонів в один дозволило вивільнити близько півтисячі посад з управління для підрозділів, які здійснюють безпосередню охорону кордону.

Відділи прикордонної служби «Амбуків» та «Морозовичі», які були в складі Львівського загону, але дислокуються у Волинській області, перейшли в управління Луцького прикордонного загону.

У свою чергу Луцький прикордонний загін передав в управління Житомирського загону підрозділи, які охороняли кордон з Білоруссю у Рівненській області (відділи «Березове», «Дубровиця», «Вичівка») та відділ «Рівне-аеропорт».

Відтепер ділянка відповідальності Луцького загону – понад 440 кілометрів кордону з Польщею та Білоруссю в межах Волинської області, а Житомирського – понад 630 кілометрів кордону з Білоруссю в межах Рівненської, Житомирської та Київської областей, а також понад 140 кілометрів по тиловій межі «зони відчуження».

Оптимізація ділянок у Запорізькій та Херсонській областях дозволила передати в управління одного прикордонного загону усі КПВВ на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, - йдеться у повідомленні ДПСУ.

Фото із сайту Держприкордонслужби





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ