Ми у Facebook
06.08.2020, 14:33

Пільговий проїзд у Рівному відновлено: хто і коли зможе їздити безкоштовно

Пільговий проїзд у Рівному відновлено.
Сьогодні, 6 липня активісти ГО “Рівне Разом” та Віктор ШАКИРЗЯН передали чиновникам Вимогу, підкріплену тисячами підписів рівнян.

Містяни вимагали у мера відновити їхнє законне право на пільговий проїзд у громадському транспорті. Нагадаємо, що близько тижня тому громадська організація “Рівне Разом” відгукнулася на прохання рівнян та в електронному вигляді подала вимогу до міських депутатів зібрати комісію ТЕБ і НС, щоб прийняти рішення про відновлення пільгового проїзду у громадському транспорті для рівнян.

Разом з цим активісти “Рівне Разом” почали збирати підписи місцевих жителів на підтримку цієї вимоги. Буквально за кілька днів підписалися за відновлення пільгового проїзду понад 5 тисяч рівнян. Після цього на комісії ТЕБ та НС на вимогу рівнян було прийнято рішення і тепер безоплатний проїзд для пільгових категорій містян – відновлено.

“Дуже добре, що міська влада нарешті почула рівнян і нехай під тиском громадськості, після того, як ми передали нашу вимогу з 5000 підписів рівнян, але все ж ухвалила відповідне рішення. Відсьогодні пільговики, а це пенсіонери, люди з інвалідністю, учасники АТО зможуть знову їздити безкоштовно у громадському транспорті”, – коментує ситуацію голова ГО “Рівне Разом” Віктор ШАКИРЗЯН.



Пільговики зможуть скористатися можливістю їздити безкоштовно лише у визначені години - з 10:00 до 16:00 - за умови наявності вільних місць для сидіння.

У тролейбусах кількість пільгових місць у ці години буде необмежена.

У маршрутному транспорті – не більше 2.

Як відомо, з самого початку карантину міська влада Рівного вирішила скасувати пільги на проїзд у міському громадському транспорті. І навіть коли відбулося послаблення карантинних обмежень чиновники не пішли на зустріч малозахищеним верствам населення та не запропонували жодної альтернативи. До сьогодні Рівне залишалось чи не єдиним містом у західній Україні, де безкоштовний проїзд для пільгових категорій не відновлювали.





На правах реклами