07.08.2020, 09:20
Яких продуктів варто уникати при артриті
Артрит – це стан, який погіршує гнучкість суглобів, викликає біль та запалення. З віком ці симптоми можуть проявлятись усе сильніше.
При артриті рекомендується дотримуватись здорового раціону, який включає багато продуктів з протизапальними властивостями. При цьому продуктів, які можуть посилити, варто уникати, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.
Важливо приділяти достатньо уваги харчуванню ще й тому, що це допомагає контролювати свою вагу. Зайва вага суттєво збільшує навантаження на суглоби і тим, хто страждає на артрит і має надлишкову вагу, медики наполегливо рекомендують схуднути.
Ось, яких продуктів варто уникати при артриті:
Смажені та високооброблені продукти. Такі продукти погіршують ваше загальне здоров’я, оскільки мають низьку поживну цінність при високій калорійності. Тому вони збільшують рівень холестерину та можуть призвести до набору ваги. Дослідження показали, що скорочення споживання смажених і високооброблених продуктів допомогли зменшити запалення.
Надлишок солі та цукру. Надмірне споживання солі та цукру шкідливе для здоров’я. Вони можуть підвищити рівень глюкози в крові, збільшити артеріальний тиск, посилити запалення та призвести до збільшення ваги.
Рафіновані вуглеводи. Продукти, що містять багато рафінованих вуглеводів зазвичай позбавлені клітковини. Вони сприяють різним факторам, які можуть посилити запалення. Для того, щоб полегшити симптоми артриту та знизити рівень глюкози в крові, варто уникати рафінованих вуглеводів.
Замість цих продуктів варто додати до раціону жирну рибу, імбир, часник, ягоди, шпинат, виноград, волоські горіхи та броколі.
Важливо приділяти достатньо уваги харчуванню ще й тому, що це допомагає контролювати свою вагу. Зайва вага суттєво збільшує навантаження на суглоби і тим, хто страждає на артрит і має надлишкову вагу, медики наполегливо рекомендують схуднути.
Ось, яких продуктів варто уникати при артриті:
Смажені та високооброблені продукти. Такі продукти погіршують ваше загальне здоров’я, оскільки мають низьку поживну цінність при високій калорійності. Тому вони збільшують рівень холестерину та можуть призвести до набору ваги. Дослідження показали, що скорочення споживання смажених і високооброблених продуктів допомогли зменшити запалення.
Надлишок солі та цукру. Надмірне споживання солі та цукру шкідливе для здоров’я. Вони можуть підвищити рівень глюкози в крові, збільшити артеріальний тиск, посилити запалення та призвести до збільшення ваги.
Рафіновані вуглеводи. Продукти, що містять багато рафінованих вуглеводів зазвичай позбавлені клітковини. Вони сприяють різним факторам, які можуть посилити запалення. Для того, щоб полегшити симптоми артриту та знизити рівень глюкози в крові, варто уникати рафінованих вуглеводів.
Замість цих продуктів варто додати до раціону жирну рибу, імбир, часник, ягоди, шпинат, виноград, волоські горіхи та броколі.


Інші статті рубрики:
Які зараз черги на польському кордоні?

Прикордонники опублікували статистику, скільки транспортних засобів на пунктах пропуску українсько-польського кордону.
переглядів: 137
Креативні вітання з Днем ангела Ніни 2023

Сьогодні, 27 січня, усі жінки з іменем Ніна святкуватимуть День ангела. Пропонуємо вашій увазі найщиріші вітання з цим днем, які не залишать байдужими Нін.
переглядів: 1022
Великі покупки та несподіванки: передбачення для усіх знаків на 27 січня

Дізнайтеся, що вам підготували зірки на п'ятницю, 27 січня.
переглядів: 245
Вечеря нашвидкоруч: готуємо макаронну запіканку з шинкою та сиром

Цю страву можна готувати з макаронів, що залишилися від обіду або сніданку. Запіканка виходить неймовірно смачною, хоч і готується максимально швидко..
переглядів: 1408