Ми у Facebook
07.08.2020, 16:45

"Так поможи мені Боже", - Анджей Дуда склав присягу

Screen from video facebook.com/prezydentpl

В четвер, 6 серпня, Анджей Дуда, який знову переміг на виборах, склав президентську присягу.
У своєму інавгураційному виступі новообраний президент Польщі наголосив, що потрібно бути віруючою людиною, аби шанувати Батьківщину та патріотичні цінності. "Так поможи мені Боже", - сказав Дуда на закінчення своєї промови. Крім того, новий президент Польщі у промові виголосив: "Боже, благослови Польщу".



Про це повідомляє TVP Info.


© Фото Magda Biejat/Twitter
© Фото Magda Biejat/Twitter


Як повідомляють польські ЗМІ, представники лівого крила опозиції влаштували акцію протесту на церемонії виголошення присяги. Вони одягли веселкові захисні маски (Дуда, як відомо, не надто прихильний до ЛГБТ, адже свою передвиборчу кампанію будував на підґрунті традиційних цінностей) та тримали в руках Конституцію Польщі. Таким способом опозиція демонструвала, що на її думку, чинна влада порушила верховенство права.

Після прийняття присяги, Анджей Дуда разом з Першою леді поклали квіти біля фігури Ісуса Христа.

Нагадаємо, Державна виборча комісія Польщі у понеділок, 13 липня, ввечері оприлюднила офіційні результати другого туру президентських виборів на підставі підрахунку усіх протоколів голосування з усіх виборчих дільниць. Очільника Польщі Анджея Дуду переобрали на другий президентський термін.





На правах реклами