Ми у Facebook
13.08.2020, 20:40

14 серпня 2020 у Рівному: календар подій, свята і дати

Портал ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілеєм, Днем народження та Днем ангела!

У п’ятницю, 14 серпня, вітаємо з 30 річницею з дня заснування керівництво та колектив Групи компаній "РЕНОМЕ"! Успіхів та процвітання, нових креативних проєктів!

За церковним календарем, православні християни в цей день вшановують пам’ять Свято винесення древ Чесного i Животворчого Хреста Господнього. У народі це свято називають Медовий Спас, Маковія, Спас на воді, Спасівка.

Віруючі вшановують пам'ять Маккавеїв - семи мучеників Маккавеєвих: Авима, Антонiна, Гурiя, Єлеазара, Євсевона, Алима i Маркела, матерi їхньої Соломонiї та учителя їхнього Єлеазара (166 рік до Р.Х.)

14 серпня починається Успенський піст або “Спасівка” - наймолодший і найкоротший з чотирьох річних постів (триватиме до 27 серпня включно). Саме на 28-й серпневий день припадає Успіння Пресвятої Богородиці, до якого православні готуються постом. Успенський піст знаний у нас також як “Успінський”, “Богородицький”, “Спасо-Богородичний” чи просто “Спасівка”.

Іменини (День ангела) 14 серпня: Антон (Антонін), Гурій, Євсевій, Єлизар (Єлеазар), Киріяк (Кирик), Леонтій, Максиміліан, Маркел, Олександр, Соломія, Тимофій, Федір.

Прикмета дня: погода у цей день може підказати, яким буде наступний рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
13 серпня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати
День ангела: імена 10 – 16 серпня 2020 року (КАЛЕНДАР)
Церковний календар на серпень 2020
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у серпні 2020

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ