Ми у Facebook
16.08.2020, 09:20

У Рівному, Гощі та Здолбунові готують ліжка з киснем для хворих на COVID-19

На даний час в Рівненській області хворих на COVID-19 приймають 6 медичних закладів "першої хвилі". Ситуація досить напружена - ліжка заповнені на 41%. Якщо ситуація з коронавірусом буде погіршуватись, готують ще 11 міських та районних лікарень "другої хвилі".
Через неблагополучну епідеміологічну ситуацію Рівненщину та ще дев’ять областей України віднесли до регіонів зі значним поширенням COVID-19. За останні дві доби в області фіксують більше 100 нових хворих, серед яких є діти.

“Вже декілька місяців ситуація в області напружена, але контрольована. Станом на сьогодні заповненість ліжок в лікарнях першої хвилі пацієнтами на Covid складає 41%. Кількість місць із підведенням кисню – 61% в медзакладах першої хвилі та 47% – другої хвилі. Для прийняття хворих на коронавірус будемо залучати ще дві лікарні поблизу обласного центру – в Гощі та Здолбунові. Це дозволить розвантажити Рівненську міську лікарню”, - повідомив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль під час позачергового засідання Державної комісії ТЕБ і НС.

На даний час в області хворих на COVID-19 приймають 6 закладів першої хвилі - Рівненська та Дубенська міські лікарні, Сарненська, Рокитнівська та Костопільська ЦРЛ, а також Дубенський пологовий будинок. У разі виникнення необхідності область буде переходити до надання медичної допомоги у закладах другої хвилі. Для цього підготовлені 11 госпітальних баз у районах та містах області^Березнівська, Гощанська, Демидівська, Дубровицька, Зарічненська, Здолбунівська, Корецька, Острозька, Рівненська ЦРЛ, Рівненська міська лікарня №2, спеціалізована медико-санітарна частина №3 у Вараші. Ведеться робота зі збільшення кількості ліжок з підведеним киснем.

Про це повідомляє пресслужба РОДА.



На території лікарень області облаштували тимчасові медпункти прийому хворих на COVID-19. Такі палатки наразі розгорнули на території 5-ти закладів, які першими прийматимуть пацієнтів з COVID-19. Це медустанови в містах Рівне, Сарни, Дубно та Костопіль, а також у смт Рокитне.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ